Jouni Tähti 9-pallon Euroopan mestariksi

23.4.2015

Pool EM-kilpailut Algarve, Portugali. Jouni Tähti on pelannut itsensä Euroopan mestariksi 9-pallossa pyörätuolisarjassa. Finaalissa kaatui Englannin Tony Southern.

Jouni Tähti jatkoi tuttuun tapaan hieman heikommin menneen 8-pallon jälkeen ja pelasi itsensä Euroopan mestariksi 9-pallon pyörätuolisarjassa. Jouni hävisi heti ensimmäisen pelinsä ja joutui näin uurastamaan pitkän kaavan mukaan. Matkalla finaaliin kaatuivat Kroatian Eduard Karamatic, Saksan Manfred Gattinger, Englannin Roy Kimberley sekä vielä semifinaalissa Irlannin Fred Dinsmore. Finaali alkoi erittäin hitaasti ja tunnustellen ja tunnin pelin jälkeen tilanne olikin vasta 3-3. Tämän seurauksena turnauksen johto otti lyöntikellon käyttöön joka selvästi suosi kokeneempaa Tähteä ja loppuerät mentiinkin Jounin hallinnassa ja lopulta mestaruus 7-4 voitolla.

Miesten 9-pallosta jäi käteen hieman odotuksia vähemmän ja parhaana Suomalaisena Petri Makkonen sijoittui jaetulle 17. sijalle. Aki Heiskasen ja Jani Siekkisen sijoitukseksi jäi 33. ja Kim Laaksosen ja Jani Uskin 65.

Naisissa Marika Poikkijoki oli jälleen Cup peleissä mutta kärsi 16 joukossa niukan tappion Venäjän Kristina Tkachille ja joutui tyytymään yhdeksänteen sijaan. Riikka Saaranen oli myös tässä lajissa pelipäällä ja pelasi itsensä hienosti 16 joukkoon. Norjan kokenut ja moninkertainen arvokisamitalisti Line Kjoersvik oli kuitenkin parempi 7-1 lukemin ja myös Riikalle yhdeksäs sija. Tuija Tiihosen sekä ensikertalaisen Johanna Vartiaisen sijoitukseksi tässä lajissa jäi jaettu 33. sija.

Kilpailut ovat näin saatu päätökseen ja mitalitaulukosta Suomi löytyy hienosti 3. sijalta kahdella kullalla ja kahdella pronssilla. Kaiken kaikkiaan hyvät kisat Suomen joukkueelta, mukaan jäi paljon positiivisia peliesityksiä.

 

Kilpailun tuloksia ja livescore:

http://europeanpoolchampionships.eu/

Maksullinen livestream:

http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

Tutuskukaa myös Buddyn tuomariblogiin:

http://buddyfin.blogspot.fi/