Kauden ensimmäinen Pool RG-viikonloppu paketissa!

30.8.2015

Pool RG-kilpailuja pelattiin Espoon Brodessa (1.div), Bowling House Nurmijärvellä (2.div), Space Bowling & Billiards Porissa (2.div) sekä Vantaalla Shamrockissa (Haastajasarja)

Kaiken kaikkiaan reilusti yli toista sataa pelaajaa ottivat mittaa toisistaan tänä viikonloppuna ympäri Suomea kolmen eri sarjatason RG-kilpailuissa. Pelaajamäärät ja taso kilpailuissa olivat varsin hyvät viime kauteen verrattuna ja voimmekin varovaisesti odotella erittäin hyvää biljardikautta. Finnish Pool Tour (entinen mestis) aloittaa pelinsä vasta 19.9 jolloin on myös RG-2 viikonloppu muissa sarjoissa.

Espoon Brodessa nähtiin varsiin kovatasoinen 1.divarikilpailu jossa oli myös lukuisa määrä mestistäkin aikoinaan pelanneita pelaajia. Yhteensä 49 pelaajaa oli mukana kun selviteltiin kauden ensimmäisen 1.divari voittajan nimeä. Cup vaiheeseen asti selvittiin suuremmitta yllätyksittä joskin ykköseksi sijoitetun Mikko Kauppisen (EBK) putoaminen ennen Cup vaihetta sellaiseksi voidaan laskea. Kuudentoista parhaan joukkoon oli selvittänyt tiensä niin vanhoja konkareita kuin lupaavia junioreitakin. Juniorit joutuivat tällä kertaa toteamaan kokeneemmat pelimiehet paremmaksi ja 8 Cup näytti tältä:

Aleksi Annanmäki (Luna) - Antti Järvinen (LP-90)

Jesse Huttunen (Brode) - Jukka Haapakoski (Brode)

Mika Riikonen (HBS) - Arto Taavila (KsBK)

Joonas Vartia (HyvBK) - Jari Mäkelä (KsBK)

Tässäkin vaiheessa kokemus oli valttia kun Aleksi Annanmäki otti kontravoiton Järivisestä, Jukka Haapakoski lopetti Jesse Huttusen kisat numeroin 7-4, Jari Mäkelä voitti Joonas Vartian 7-4. Mika Riikonen voitti myös Arto Taavilan 7-3. Semeissä siis Annanmäki vastaan Haapakoskia ja Riikonen vastaan Mäkelä. Annanmäki ja Riikonen voittoihin ja sitä myöten finaaliin. Finaalissa Riikonen oli etevämpi 7-4 luvuin ja osoitti ettei pooljaoston villi kortti 1.divariin mennyt ainakaan vikaosoitteeseen. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja tasokas 1.divarikilpailu pitkään aikaan, tästä on hyvä jatkaa!

 

2.divisioona Nurmijärvi

1. Kai Kolehmainen, TBK

2. Juha Hyyryläinen, HyvBK

3-4. Risto Vainio, TBK

Tuomo Tirkkonen, Shamrock

 

2.divisioona Pori 

1. Lari Honkanen, PBK

2. Ville Saarela, PPP

3-4. Janne Sallinen, TyBi

Teemu Rossi, GU

"Porin biljardikerho r.y.:n ja Space Bowling & Billiards – Pori yhdessä järjestämän Suomen biljardiliiton alaisen pool-biljardin 2-divisioonan ensimmäisen osakilpailun voitti järjestävää seuraa edustava Lari Honkanen. Finaalissa kaatui toiseksi sijoittunut Peyton Place Poolia edustava Ville Saarela eräluvuin 6-1. Pokaaleille ylsivät myös kolmannen sijan jakaneet Galaxie Unitedia edustava Teemu Rossi ja Tyrvään Biljardiklubin Janne Sallinen.

Voittaja Honkanen oli iskussa koko turnauksen ajan häviten yhteensä vain yhdeksän erää pelaamissaan viidessä ottelussa (ottelutulokset 6-3, 6-1, 6-0, 6-4, 6-1). Tiukimmalle Honkasen laittoi kilpailussa kolmanneksi jäänyt Rossi, joka kuitenkin taipui semifinaalissa eräluvuin 6-4.

Toiseksi sijoittuneella Saarelalla oli pidempi tie finaaleihin. Saarela hävisi ensimmäisen ottelunsa cup-paikasta Antti Rantaselle, mutta pelasi itsensä tiukkien vaiheiden jälkeen cuppiin kaavion häviäjien puolelta (ottelutulokset 6-3, 4-6, 6-4). Cupissa Saarela ei päästänyt vastustajiaan kovin lähelle selviytyen finaaliin erävoitoin 6-3 ja 6-2. Finaalissa Saarela joutui kuitenkin taipumaan kovakuntoiselle Honkaselle selvin numeroin (1-6)".

Porin kisan teksti: Jarkko Setälä PBK

 

Vantaalla Shamrockissa pelattiin Haastajasarjaa, ensimmäinen laatuaan. Kilpailu missä ei ollut rahapalkintoja ollenkaan, vaan sen sijasta lahjakortteja. Vaikka osallistujia olisi voinut olla enemmänkin niin kilpailu itsessään ei olisi voinut olla parempi. Kaikki osallistujat silmin nähden nauttivat tilanteesta jossa liian kovia pelaajia ei ollut mukana ja oikeastaan jokainen peli kisoissa olisi voinut päättyä kummin päin vaan. Kisoissa saatiin todistaa niin onnistumisia, epäonnistumisia ja kaikkea siltä väliltä, mutta ennen kaikkea vilpitöntä pelaamisen iloa! Itse kilpailuissa edettiin tasaisissa merkeissä alusta loppuun. Kahdeksan parhaan joukossa Shamrockin oma Juho Ihaniemi pisti tulevan voittajan Juha Vesikansan (CCA) erittäin tiukoille mutta joutui taipumaan kuitenkin kontrassa. Semifinaaleissa nähtiin hienosti seniori-ikäiset pelaajat edustettuna kun kolme neljästä pelaajat olivat seniori-ikäisiä. Finaaliin tiensä selvittivät Juha Vesikansa Keravalta ja Shamrockin seniori Seppo Riikonen. Finaalissa sama ennakkoluuloton pelaaminen jatkui mitä oltiin koko päivä nähty ja lopulta Vesikansa otti selkeän 4-1 voiton ja näin historian ensimmäisen Haastajasarjan kisan voiton. Huikea suoritus myös Seppo Riikoselta joka oli ensimmäisissä RG-kisoiss ja heti pokaaleille!!

Kuvaksi liitetään Haastajasarjan 3 parasta, koska sellainen on saatavilla helposti, mutta ennen kaikkea sen takia koska näissä kisoissa oli paljon sellaista minkälaista biljardin pitäisi olla, korkeammillakin tasoilla etenkin tunnelmaltaan.

Hieno RG-viikonloppu takana ja vähintäänkin yhtä hieno edessä 19.9 kun myös Finnish Pool Tour pyörähtää käyntiin. Tervetuloa kaikille pelaamaan ja nauttimaan!