Matikaisella mitalit mielessä

11.9.2015

Keväällä junioreiden Suomen mestaruuden 9-pallossa voittanut Casper Matikainen on asettanut tiukat tavoitteet alkavalle poolkaudelle: Mitalisijat sekä Finnish Pool Tourilla että aikuisten SM-kilpailuissa. Pool Tourin avauskilpailun lajina onkin sopivasti juuri 9-pallo…

‒ Moi, Matikainen vastaa puhelimeensa.

Kerron nimeni ja kysyn, soitanko huonoon aikaan.

‒ Mitä asiaa? kuuluu Matikaisen vastakysymys kokolailla täydellisellä evvk-asenteella yhdistettynä ”menee niin hermot näihin ##### puhelinmyyjiin” -mentaliteettiin.

Matikaisen ääni piristyy kummasti, kun yhteydenoton syyksi paljastuu biljardi. Syytä onkin, sillä kivenkova Finnish Pool Tour starttaa jo ensi lauantaina 19.9. Jyväskylän Players-biljardiravintolassa. Matikainen on nuoresta iästään, 18, huolimatta valmiina nousemaan ihan terävimpään kärkeen myös aikuisten karkeloissa.

‒ Uudistunut peliformaatti on ihan hyvä, mä ainakin tykkään. Taso on kova, ja odotan kautta innolla.

Biljardihai kävi viime kaudella ammentamassa kokemusta myös Manner-Euroopassa saakka Eurotourilla. Suorien housujen taskuissa on taatusti nuorelle haille tarpeellisia uusia viisaudenhampaita alkavaa kautta varten.

‒ Siellä oli kyllä tosi kova taso. Ihan satalasissa sai painaa jokaisessa lyönnissä. Myös pelaamisen tunne oli jotenkin erilainen. Muihin kilpailuihin verrattuna minua ei jännittänyt erityisesti enemmän, mutta pelaaminen oli siistimpää. Biljardi oli siellä isompi juttu.

Viime kausi oli Matikaiselle hänen itsensäkin mielestä hyvä, ”ihan kiva”, kokonaisuus. Matikainen analysoi kehittyneensä paljon omassa pelissään ja löytää pienen kaivamisen jälkeen konkreettiseksi esimerkiksi keskittymiskykynsä tehostumisen.

Entäs kesä ja fokus alkavaan kauteen?

‒ Kesä meni ihan mukavasti. Pidin taukoa SM-kisojen jälkeen, mutta nyt olen taas pelaillut enemmän kauden lähestyessä. Olen käynyt lähinnä viikkokisoja, mutta ainakin ensi viikolla on tarkoitus kasvattaa peli- ja treenimääriä vielä selvästi enemmän.

‒ Tavoitteenani on tällä kaudella nostaa kokonaisuutena pelini tasoa. Hyvä olisi saada mitalisijat sekä Finnish Pool Tourilla että SM-kisoissa. Teen pöydällä mitä osaan, eikä sillä ole mitään väliä, kuka siinä pöydän vieressä istuu, Matikainen asennoituu.

Paino sanoilla ”siinä pöydän vieressä istuu”.

 

Teksti: Juhani Hyvärinen

 

Finnish Pool Tour

Suomen kovin poolsarja, jossa 48 Suomen parasta pelaajaa pelaa 4 osakilpailua kauden aikana. Mukana ovat tämän hetken ehdottomat huiput kuten mm.: Petri Makkonen, Aki Heiskanen, Markus Juva, Joonas Ohtonen, Kim Laaksonen sekä muutaman vuoden takaiset Suomen huippupelaajat kuten Marko Lohtander ja Stefan Sellberg. Yhden kilpailun palkintopotti on yhteensä 4000 euroa. Ensimmäinen osakilpailu pelataan Jyväskylässä 19-20.9.2015. Seuraavat osakilpailut ovat marraskuussa Turussa, helmikuussa Kotkassa sekä huhtikuussa Keravalla. Jokaisesta turnauksesta lähetetään laadukasta livestriimiä vapaasti netin kautta katsottavaksi.

 

FPT kiertueen sponsoreina ovat Kamui, Brilliards, Kaiverruskallio

Katso lisää http://pool.sbil.fi/kilpailutoiminta/finnish-pool-tour/#token-1707614