Finnish Pool Tour: Siekkinen Taom Tips 9-ball voittajaksi!

21.9.2015

Suomen kovatasoisin Pool sarja käynnistyi viikonloppuna Jyväskylän Players biljardisalilla. Voittajaksi selviytyi hienon viikonlopun pelannut Espoolaista Broadway Billiardsia edustava Jani Siekkinen.

Jyväskylässä avattiin historiallisesti ensimmäinen Finnish Pool Tour kausi. Pelipaikkana toimi Billiard & Bar Players joka jälleen kerran tarjosi mitä loistavimmat peliolosuhteet Suomen kovatasoisimpaan Pool turnaukseenm, FPT kiittää Joonas Ohtosta ja Playerssiä ensimmäisestä kisasta. Finnish Pool Tour on entisen Pool Mestaruussarjan päälle rakennettu Pool sarja, johon on saatu houkuteltua mukaan entistä enemmän yhteistyökumppaneita, kuten maailman isoimpiin biljardivälinevalmistajiin kuuluva Kamui, kotimaasta palkinnot tuotta Kaiverrus Kallio sekä huikean streamin tarjonnut Brilliard. Kyseessä oli sarjan neljästä osakilpailusta ensimmäinen, Taom Tips 9-ball.  

Pelaajapuolella mukaan oli myös saatu houkuteltua lukuisia comeback pelaajia, toiset pidemmiltä tauoilta toiset lyhyemmiltä. Esimerkiksi sellaiset nimet kuin Marko Lohtander ja Stefan Sellberg eivät jätä pool biljardia tuntevaa yleisöä vamastikaan kylmäksi. Siinä vain muutama esimerkki ja Jyväskylän kisaan lähdettin yhteensä 44 pelaajan voimin ja taso oli yksi kovimpia koskaan Suomen sarjojen kisoissa.

Jo Lauantain tuplaeliminaatio vaiheessa nähtiin myös lukuisia yllätyksi, ja todisteita siitä kuinka kova sarja oikeasti on kun mm. yli 50 kertainen SM-mitalisti Aki Heiskanen Tampereelta joutui kotimatkalle loistavasti pelanneen Patrick Tantun toimesta. Myös muutaman vuoden takainen 10-pallon Suomen mestari Abbas Al-Marayati sai kohtalokseen karsiutua Lauantaina. 

Sunnuntai aamusta kello 10 olikin vuorossa sitten 16 pelaajan Cup vaihe jossa tappio tiesi kisoista tippumista. Tässä vaiheessa mielenkiinto kohdistui ehkä eniten pelipariin Kim Laaksonen vastaan Markus Juva,  joista Laaksonen tulee Turusta ja on todellinen biljardin monilahjakkuus ja Juva Helsingistä ja on pärjännyt aikoinaan hyvin myös Euroopan kentillä. Juva tästä lopulta jatkoon ja kahdeksan joukkoon. Kahdeksan parhaan joukossa nähtiinkin yksi kisojen suurimmista pommeista kun Vantaalaista Shamrock Biljardia edustava Teemu Pannula kukisti Suomen ykkösnimen Petri Makkosen Hyvinkäältä. Semifinaaleissa kohtasivat Jani Siekkinen Helsingistä joka edusta Espoolaista Broadway Billiardsia vastassaan Teemu Pannula ja toisessa pelissä comebackia tekevä Helsinkiläistä Ritz Clubia edusta Marko Lohtander vastassaan Kotkan Biljardikotkien Jani Uski.

Siekkinen - Pannula semifinaalissa Siekkinen karkasi jo 6-2 johtoon kunnes Pannula löysi uuden vaihteen ja sai vietyä pelin jopa 7-7 tilanteesen jossa yksi ainoa erä ratkaisisi voittajan, lopulta Siekkinen kuitenkin tämän erän voittajaksi ja finaaliin. Toisessa semifinaalissa Marko Lohtander oli kuskin paikalla alusta loppuun ja nopeasti tilanne olikin jo 6-0 Lohtanderille. Uski sai hieman juonesta kiinni tuon jälkeen mutta se osoittautui myöhäiseksi ja Lohtander lukemin 8-2 finaaliin.

Finaalista muodostui varsin hyvätasoisen, ja myös tasainen. Peli eteni pitkään Siekkisen erän tai kahden johdossa aina tilanteeseen 7-6 asti jossa Lohtanderilla oli mahdollisuutensa viedä peli 7-7 tilanteeseen ja katkaisuerään mutta missattu ysi jätti Siekkiselle helpon pallon pelin voittoon.

Onnittelut Janille huikeasta voitosta ja kiitokset kaikille pelaajille huikeasta turnauksesta!

Finnish Pool Tour kiittää myös yhteistyökumppaneitaan:

http://www.kamuibrand.com/

http://www.kaiverruskallio.com/

http://www.brilliard.com/