Vilkas Pool viikonloppu takana

16.11.2015

Suomen Biljardiliiton ranking sarjat olivat viikonloppuna täydessä vauhdissa monella eri sarjatasolla ja paikkakunnalla. Voittajiksi tuttuja nimiä sekä hieman yllättävimpiäkin.

Turussa pelattiin Suomen kovinta sarjaa, Finnish Pool Touria ja tällä kertaa lajina oli 10-pallo. Mukana olivat jälleen Suomen kovimmat aktiivipelaajat. Olosuhteisiinkin oltiin panostettu Pocket Bar&Billiardsin toimesta niin nähtiin varsin kovatasoiset kilpailut. Finaalissa nähtiin kestomenestyjät Hyvinkään Biljardikerhoa edustava Petri Makkonen sejä Ritz Biljardin Markus Juva. Jännittävien vaiheiden jälkeen Petrille lopulta 7-6 kontravoitto. Semifinaaleissa nähtiin hienosti Vaasan Stefan Sellberg ja Turkulainen Johannes Kauhanen joka oli FPT:n kutsumana kilpailuissa villillä kortilla. 

Tulokset 4 parasta:

1. Petri Makkonen

2. Markus Juva

3. Johannes Kauhanen

Stefan Sellberg

 

Vantaalla Shamrockissa pelattiin 1.divisoonan kolmas RG-kilpailu 8-pallon muodossa. Sunnuntain 16 Cupissa nähtiin todella tiukkoja vääntöjä kun heti ensimmäisellä kierroksella Riikka Saaranen (CCA) laittoi Antti Järvisen (LP-90) todella tiukoille häviten niukasti 6-5. Järvinen pelasi heti perään toisenkin pienimuotoisen maratonottelun Shamrockin omaa Pasi Kakkosta vastaan ja tällä kertaa Kakkoselle tiukka 6-5 voitto. Kakkoselle tämän jälkeen vielä semifinaalissakin kontravoitto Tuukka Naumasesta (JamP) ja näin finaalipaikka oli valmis. Kaavion toisella puolella Turkulainen Galaxie Unitedia edusta Jussi Haapasaari teki koko päivän tasaisen varmaa työtä ja eteni Kakkosta vastaan finaaliin voittamalla Hämeenlinna Biljardiseuran Ville Lepän semifinaalissa. Finaalissa Haapasaari jatkoi hyviä otteitaan ja kuittasi näin 1.divisioona RG-osakilpailuvoiton lukemin 6-2.

Tulokset 4 parasta:

1. Jussi Haapasaari

2. Pasi Kakkonen

3. Ville Leppä

Tuukka Naumanen

 

Keravalle oli 2.divisioonan kerääntynyt huimat 59 pelaajaa ja pelimuotona oli myös 2.divisioonassa 8-pallo. Tästäkin johtuen kilpailut olivat poikkeuksellisesti kaksipäiväiset ja 16 Cup pelattiin Sunnuntaina. Voittajaksi selviytyi Hämeenllinnan Biljardiseuran Joni Savolainen ottamalla niukan 5-4 voiton Lahtelaista LP-90 edustavasta Jouni Liimatasta.

Keravan huima osallistujamäärä toisaalta söi pelaajia Kotkan 2.divisioona kilpailulta missä oli vain 11 pelajaa mukana. Tämä ei estänyt pelaamista tietenkään ja pokaalit saatiin jakoon Kotkassakin. Finaalissa varsinaiset konkarit kun Ritz Biljardi Sasu Raudas otti voiton Kotkan omasta, paremmin pyrispiireistä tutun Juho Nykäsen.

Tulokset 4 parasta:

Kerava

1. Joni Savolainen

2. Jouni Liimatta

3. Eero Hammais

Lauri Tuomi

Kotka

1. Sasu Raudas

2. Juho Nykänen

3. Markus Kuismin

Simo Vihmakoski

 

Haastajasarjaa pelattiin tällä kertaa vain Hyvinkään Biljardisalilla 13 pelaajan voimin. Finaalissa nähtiin kaksi miestä jotka molemmat pelasivat ensimmäisiä ranking kilpailujaan. Riku Pursiainen oli lukemin 5-2 Marko Savolaista parempi finaalissa ja kuittasi näin Haastasarjan osakilpailuvoiton.

Tulokset 4 parasta:

1. Riku Pursiainen

2. Marko Savolainen

3. Markku Ahola

Sakari Peltomäki

 

Kokonaisuudessa varsin onnistunut RG-viikonloppu, varsinkin pelaajamäärien kohdalta. Tästä on hyvä ottaa vielä pieni rutistus viimeisiin kilpailuihin ennen Joulua ja vuoden alusta taas homma jatkuu täydellä teholla!

 

Pool Lajipäällikkö

Marko Hartikainen