Pia Vähäsöyringille kolmaskymmenes suomenmestaruus

28.2.2016

Hyvinkäällä miteltiin naisten 8-pallon suomenmestaruudesta 36 naisen voimin, paras kisakestävyys löytyi lahtelaiselta Pia Vähäsöyringiltä.

Lauantaiaamuna saapui Hyvinkäälle kisaamaan 36 naista, joka on toistaiseksi isoin osallistujamäärä Suomen Biljardiliiton alaisissa kisoissa. Suuresta osallistujamäärästä johtuen pelattiin harvoin naistenkisoissa käytetyllä 64 pelaajan kaaviolla jossa on 16 cup. Voittomäärät oli samasta syystä supistettu ensimmäiseltä kierrokselta sekä häviäjien puolelta kaaviosta.

9 tunnin jälkeen kaaviossa oli päästy siihen asti, että viimeiset 16 pelaajaa olivat selvillä ja n. klo 19 8 peliparia aloittivat taistelun lähemmäksi mitaleita. Noin yhdeksän aikaan illalla 8 parasta pelaajaa olivat jäljellä ja 8-cupin pelit alkoivat jokaisen tietäen, että voitolla irtoaa SM-mitali. Ennakkosuosikit pitivät yhtä lukuun ottamatta pintansa ja neljästä parhaasta vain yksi pelaaja ei ole aiemmin saanut yhtään SM-mitalia. Tiia Toivasen peli tuoretta 10-pallon Suomen mestaria Janina Rostenia vastaan oli tiukka peli, jossa Tiia oli jo 2-3 perässä, mutta taituroi itsensä silti 5-3 voittoon.


Toivanen Tiia - Rosten Janina 5 - 3
Koivisto Johanna - Vähäsöyrinki Pia 2 - 5
Tietäväinen Emmi - Leppänen Emilia 5 - 3
Valtanen Terhi - Saaranen Riikka 2 - 5

Vähän yhdentoista jälkeen semifinaaleissa vastakkain asettuivat mitaleitaan kirkastamaan Toivanen-Vähäsöyrinki ja Tietäväinen-Saaranen. Tietäväinen-Saaranen peli päättyi Saarasen voittoon 2-5, mutta toisella pöydällä Tiia oli herännyt vasta taistelemaan finaalipaikasta, tehden hienon nousun tilanteesta 1-4 taistellen itsensä vielä 4-4 tilanteeseen, mutta hienosta loppukiristä huolimatta Tiia joutui tyytymään pronssiin, Pian pelaten itsensä finaaliin erin 4-5.

Koska toinen semifinaali venyi niin myöhään, niin finaalikaksikko päätyivät ottamaan huoneen Hyvinkäältä jotta pääsivät pelaamaan finaalin levätyillä silmillä seuraavana päivänä.

Sunnuntaina klo 12 finaalipari aloitti taiston SM-kullasta, levätty yö oli selkeästi Pialle tehnyt hyvää ja peli alkoi heti kahdella partilla. Pia kerkesi jo karata 4-0 johtoon, ennen kuin Riikka pääsi mukaan, vieden seuraavat 2 framea. Pian etumatka oli vaan liian pitkä ja yhtä framevoittoa vailla, joten Riikan oli tyytyminen hopeaan Piian nakutellessa viides erä. Joten 5-2 voitto finaalista Pialle ja kolmaskymmenes suomenmestaruus kaulaan.Lopputulokset:

I
Vähäsöyrinki Pia LP-90
II
Saaranen Riikka CCA
III
Toivanen Tiia JamP
Tietäväinen Emmi BBC
5.
Rosten Janina GU
Koivisto Johanna HyvBK
Leppänen Emilia JamP
Valtanen Terhi Pelika
9.
Tiihonen Tuija Luna
Frosterus Mella Ritz
Nieminen Anne Stars
Salminen Katja Luna
Karvinen Tuija Pelika
Turunen Johanna BBC
Forsström Janina PiBK
Vartiainen Johanna BCL
17.
Panula Tuuliina HyvBK
Mikkola Anna HBS
Holtari Elisa Ritz
Saarinen Laura HyvBK
Keituri Katri GU
Hartikainen Laura HyvBK
Vuorinen Nina KK-79
Miettinen Mira Pelika
25.
Jokinen Jenna HyvBK
Soininen Tuija HBS
Sorsa Merike GU
Laitinen Minna MBK
Moilanen Jenny HyvBK
Nisula Mira HBS
Korhonen Moona HBS
Haapanen Mari KsBK
33.
Vainio Hannaleena HBS
Serenius Tia CCA
Savinainen Tarja JoKk
Korvenranta Pihla TBK