Ville Hämäläisestä 8-pallon Suomen mestari!!

6.3.2016

Hämeenlinna ja Hyvinkää 5-6.3.2016. Viikonloppuna pelattiin 8-pallon Suomen mestaruudesta. Kilpailussa oli hienosti mukana 120 pelaajaa. Alkupelit pelattiin kahdella pelipaikalla Lauantaina ja Sunnuntaille Hämeenlinnaan jäi 32 Cup.

Lappeenrantalaisesta (BCL) Ville Hämäläisestä leivottiin uusi 8-pallon Suomen mestari. Helpolla ei mestaruus tullut ja semifinaalissa reilu johto Markus Juvaa (Ritz) vastaan kääntyi jo 6-6 tilanteeksi 7 voittoon pelattaessa mistä Ville kuitenkin sai kuitattua 7-6 voiton ja näin tien finaaliin jossa oli odottamassa jo kivenkova Petri Makkonen Hyvinkään Biljardikerhosta. Petri oli myös joutunut koville semifinaalissa Tampereen Aki Heiskasta vastaan ja voitti pelinsä niinikään numeroin 7-6. Finaali etenikin tasaisena ja kovatasoisena aina 5-5 tilanteeseen asti josta Ville sai kuitenkin kaksi seuraavaa erää ja näin kuittasi 8-pallon Suomen mestaruuden 7-5 lukemin. Pronssiset mitalit siis jaettiin Markus Juvalle ja Aki Heiskaselle.

Muuten isompia yllätyksiä ei nähty mutta mainninan arvoinen suoritus oli kyllä Hämeenlinnan oman miehen Mika Riikosen sijoittuminen jaetulle viidennelle sijalle. Hirveä yllätys tämä ei ollut sillä mies on kyllä tunnettu hyvänä pelaajana ja johtaa myös selkeästi divarin rankinglistaa. Muuten 8 parhaan joukossa ei ollut kuin sijoitettuja pelaajia. 

Muuten kilpailut menivät hienosti läpi vaikka Lauantaina taas aavistuksen myöhään pelattiinkin. Seuraavan SM-kilpailuun saattaa tämän johdosta tulla pieni viilaus pelaajien sijoittamiseen mutta siitä lisää myöhemmin.

Tulokset 8 parasta:

1. Ville Hämäläinen, BCL

2. Petri Makkonen, HyvBK

3. Markus Juva, Ritz

Aki Heiskanen, GU

5. Casper Matikainen, EBK

Jani Siekkinen, Brode

Jani Uski, BK

Mika Riikonen, HBS

 

Pool lajipäällikkö

Marko Hartikainen