Straight Pool päätökseen Itävallan EM-kisoissa

4.4.2016

Sankt Johann im Pongau, Itävalta. Straight Pool on saatu päätökseen miesten ja naisten osalta ja voittoihin historiallisesti sisarukset Albin ja Jasmin Ouschan.

Suomalaisten osalta Straight Poolista menestystä ei mitalien muodossa tullut, mutta muutama hyvä sijoitus kuitenkin. Miesten puolella parhaiksi sijoituksiksi jäivät Petri Makkosen ja Jani Uskin jaettu 17. sija. Jani hävisi 32 Cupissa Nils Feijenille joka teki peliin 113 sarjan. Myös Petri vastustaja Joao Grillo Portugalista oli pelipäällä ja teki 83 sarjan pelissä. Kisan voitti Itävallan Albin Ouschan joka finaalissa teki Konstantin Stepanovin aloituksen jälkeen suoraan 125 ja jätti näin Stepanovin nollille. Muut mitalit menivät Nick van Den Bergille sekä Mateusz Sniegockille.

Suomalaisten sijoitukset:

17. Petri Makkonen

Jani Uski

33. Jani Siekkinen

Kim Laaksonen

65. Markus Juva

 

Naisten kisassa Marika Poikkijoki oli pelaamassa mitalista 8 Cupissa vaikkei Straigh Pool lempilajeihin kuulukaan. Tuossa pelissä Ruotsin Caroline Roos oli kuitenkin liian vahva tehden heti alkuun 41 sarjan. Muista Suomalaisista Tuija Tiihosen sijoitukseksi jäi 17. ja Johanna Vartiaisen 25. Naisten kisan voitti Itävallan Jasmin Ouschan historiallisesti melkein samanaikaisesti kun veljensä Albin voitti miesten kisan. Finaalissa Jasmin ei antanut Puolan Oliwia Czuprynskalle juurikaan mitään mahdollisuuksia, kolme lyöntivuoroa ja hyviä seiftejä ja tyly 75-2 tulos taululle. Pronssit naisissa Caroline Roosille ja Norjan Line Kjoersvikille.

Suomalaisten sijoitukset:

5. Marika Poikkijoki

17. Tuija Tiihonen

25. Johanna Vartiainen

 

Tänään jatketaan 10 pallolla ja Suomen joukkue myös kokonaisuudessaan mukana ja Jouni Tähti aloittaa myös pelit pyörätuolisarjassa. Tsemppiä koko joukkueelle kymppipallokahinoihin!

 

Marko Hartikainen

Pool lajipäällikkö