Riikka Saaraselle kauden ensimmäinen voitto.

9.4.2016

Turussa naisten RG4 osakilpailussa Saaraselle kauden ensimmäinen voitto, voitottomasta kaudesta huolimatta Riikan kausi on ollut tasaisen hyvä ja ennen viikonlopun kisoja Riikka oli jaetulla Naisten RG 1.sijalla Tiihosen kanssa.

Lauantaina pelattiin kauden neljännet rankingit Turun Galaxiessa. Osallistujamäärä jäi vaisuhkoksi, vain 17 pelaajan osallistuessa kisoihin. Poikkeuksellisesti kisat aloitettiin vasta klo 12, joka on selkeästi liian myöhäinen aloitus ajankohta naisten kisoihin, koska lähes tulkoon aina kisoissa on muutama erityisen pitkä peli, kuten nytkin.

8-cupin pelejä päästiin aloittamaan n.19.40 joista Mari Haapanen sekä Tiia Toivanen selvittivät nopeasti paikkansa semifinaaliin voitten pelinsä suvereenisti 5-0. Kaksi muuta peliä peliä menivätkin kontraan, joista nopeammin voiton otti Riikka saaranen ollen näin 3.s semifinaaliin päässyt, neljännessä pelissä tehtiinkin päivän ennätys pelin kestosta ja vasta 2 tunnin ja 39 minuutin jännittävien käänteiden jälkeen Nam Rotjana pelasi itsensä ensimmäistä kertaa semifinaaliin.

Ensimmäinen semifinaali aloitettiin jo kun viimeinen peli 8-cupista oli vielä käynnissä ja toinen semifinaali päästiin aloittamaan n. klo 22.30. Ensimmäisenä päättynyt semifinaalipeli oli melkoisen tiukka, mutta lopulta Haapasen Mari voitti Toivasen Tiian erin 5-3. Toinen semifinaali päättyi n. 00.15 Riikka Saarasen voittaen Nam Rotjanan hiukan selvemmin 5-2.

Finaali aloitettiin n. 00.30 ja jo vartin pelin jälkeen Mari Haapanen oli siirtynyt 0-2 johtoon, mutta johdosta huolimatta Riikka taisteli finaalista 5-3 voiton itselleen.

Johanna Vartiaisen ja Tuija Tiihosen vielä jatkaessa pelejään EM-kilpailuissa, naisten ranking-lista ei ole vielä valmis ennenkuin sinne lisätään heidän kompensaatiopisteet.

 

Lopputulokset


 
1. Saaranen, Riikka

 
2. Haapanen, Mari

 
3.-4. Toivanen, Tiia
Nam Rotjana, Tiengtam

 
5.-8. Saarinen, Laura
Keituri, Katri
Konu, Annika
Nieminen, Anne

 
9.-12. Leppänen, Emilia
Jokinen, Jenna
Forsström, Janina
Salminen, Katja

 
13.-16. Soininen, Tuija
Panula, Tuuliina
Gerkman, Maarit
Vuorinen, Nina
 
17.-19. Sorsa, Merike
Savinainen, Tarja dns
Hartikainen, Laura dns