Kim Laaksonen FPT voittoon Keravalla

26.4.2016

Finnish Pool tourin neljäs ja viimeinen osakilpailu pelattiin Keravan Cue Actionissa lajina 8-pallo.

Lauantain pelien suurin yllätys oli varmaankin Petri Makkosen tippuminen ennen 16-cup vaihetta. Makkosen pudottivat Patrick Tanttu (Baribal) ja Jani Siekkinen (Brode) molemmat ratkaisuerissä 6-7. Myös Markus Juva (Ritz) on totuttu näkemään vähintäänkin cup-vaiheessa mutta Markus Leppiaho (Shamrock) pudotti Juvan 16-cup:iin pääsyvaiheessa 7-5. Poikkeuksellisesti lauantai päästiin pelaamaan jo 16-cup kierros. Erikoista oli myös se että vasta EM-kilpailusta palannut koko Suomen joukkue joutui hakemaan vauhtia tappiopuolelta. 

Sunnuntain puolivälierät tarjosivat jännitystä loppuun saakka. Ainoana nopeasti päättyneessä pelissä Patrick Tanttu voitti Teemu Pannulan (Shamrock) lukemin 7-2.
Melko tuore 8-pallon suomenmestari Ville Hämäläinen (BCL) joutui antautumaan kovatasoisessa ottelussa Turun Kim Laaksoselle (TBK) ratkaisuerässä 6-7.

Kontraerässä hävisi myös EBK:n Casper Matikainen Broden Jani Siekkiselle. Matikaisella oli mahdollisuudet viimeisessä erässä Siekkisen ohilyönnin jälkeen mutta pieni virhe pussitusyrityksessä käänsi ottelun takaisin Siekkiselle.

Viimeisessä "kvartsissa" Kotkan BK:n Jani Uski voitti nykyisin Joensuuhun vastikään muuttaneen Keravan CCA:n Marko Makkosen lukemin 7-5.

Ensimmäisessä semifinaalissa Kim Laaksonen oli hurjassa vireessä. Patrick Tanttu ei onnistunut kaikissa aloituksissaan ja Laaksonen taas onnistui puolestaan lähes kaikessa. Näin ollen Laaksoselle voitto ja finaalipaikka 7-1 vain puolen tunnin pelin jälkeen. 

Toisessa semifinaalissa Jani Uski oli puolestaan vahvempi Jani Siekkistä lukemin 7-5.

Finaali eteni Laaksosen hienoisessa johdossa koko ajan molempien kuitenkin tehdessä hienoja tyhjennyksiä. Pienet asiat ja koko sunnuntain kestänyt vahva vire toi Laaksoselle turnauksen voiton lukemin 7-3.

Teksti ja kuvat: Sami Karttunen    

 

Tulokset:

1. Kim Laaksonen TBK
2. Jani Uski BK
3. Patrick Tanttu Bari
Jani Siekkinen Brode
5. Teemu Pannula Shamr
Ville Hämäläinen BCL
Casper Matikainen EBK
Marko Makkonen CCA
9. Janne Kaipainen Rolli
Stefan Sellberg VBS
Jarkko Honkanen BBC
Henrik Öhrnberg Players
Jesse Gustafsson GU
Markus Leppiaho Shamrock
Sami Karttunen CCA
Sami Ahola BBC
17. Jesse Kivelä GU
Joonas Mäkinen Luna
Juuso Nuutinen CCA
Markus Juva Ritz
Sakari Räsänen TyBi
Jiri Marsalo CCA
Marko Hartikainen Shamr
Petri Makkonen HyvBK
25. Sami Hämäläinen CCA
Marko Lohtander (DNS) Ritz
Jarno Leppänen LP-90
Kalle Vainio JamP
Miikka Hirvonen HyvBK
Simo Korpela VSB
Kimmo Hakala HyvBK
Jan Morelius GU
33. Jesse Särkisilta EBK

Juhani Kännö Rolli