Poolin uusi kilpailukausi alkaa tuttuun tapaan nyt elokuussa

7.8.2016

Maailmalla on jo mittelöity paljon MM-mitaleista sekä junioreilla ja senioreilla omat taistonsa EM-kilpailuissa. Suomessa poolin kilpailukausi kuitenkin vasta käynnistyy elokuun loppupuolella Naisten B-mestaruudella ja Divariviikonlopulla mukaan lukien Haastajasarjan avauskilpailut. Poolin kilpailutoimintaan tulee mukaan tällä kaudella uusi kilpailuvetotyökalu, mutta se ei ehdi vielä näin kauden alkuun vaan ensimmäiset RG-kilpailut joudutaan pelailemaan vanhaan tapaan käyttäen Exceltaulukoita ja keskustelupalstaa tulospalveluna. Uudesta biljardi.org tulospalvelusta tulee kauden paremmin alettua selkeät ohjeet ja säännöt yleiseen käyttöön.

Kauden 2016-17 kilpailuohjekirjat on julkaistu. Suurin näkyvä muutos on se, että ne on pilkottu hieman omiin osiin eli yleisestä sarjasta, naisten sarjasta, senioreiden sarjasta ja junioreiden sarjasta on kustakin oma kilpailuohjekirjansa mikä helpottanee oman sarjan tietojen löytämistä kilpailuohjekirjasta. Kilpailuohjekirjasta löytyy aina päivitetyin versio kilpailutoiminta-sivustolta. Kirjasiin päivitetään vielä kauden edetessä uudet säännöt uudesta kilpailuvetotyökalusta mikä tuo valmiiksi tullessaan mm. oman ilmoittautumissivustonsa, kilpailuvetotyökalunsa mukaan lukien tulospalvelun ja automaattisesti päivittyvät rankinglistat.

Finnish Pool Tour käynnistyy syyskuussa. Avauskilpailu on Tampereella 10.9. Koko kauden ohjelma luettavissa Finnish Pool Tourin omasta osiosta sisältäen myös FPT-kauden pelaajalistan. FPT pelaajilla on aikaa 15.8. mennessä vahvistaa mikäli ei halua vastaanottaa omaa FPT-paikkaansa ensi kaudelle. Itse kausimaksuun liittyvä eräpäivä on kilpailua edeltävä keskiiviikko 7.9.2016. Lisenssinhän pystyy tilaamaan tästä Sporttisaitin sivustolta.

Kauden ensimmäiset yleisen sarjan RG-kilpailut käynnistyvät elokuun viimeisenä viikonloppuna 9-pallon merkeissä 27.8. Näistä osalla on jo kilpailuun ilmoittautuminen käynnistynyt:
27.8.2016    9-pallo 1-divisioona RG1    LP-90 / Lahti
27.8.2016    9-pallo 2-divisioona RG1-1    HBS / Hämeenlinna
27.8.2016    9-pallo 2-divisioona RG1-2    Bari / Helsinki
27.8.2016    9-pallo Haastajasarja RG1-1    Shamr / Vantaa
27.8.2016    9-pallo Haastajasarja RG1-2    Fouli / Lappeenranta

Kauden SM-kilpailuihin tulee keväällä muutos, kun Joukkue SM 2017 siirtyy pelattavaksi jo kevätkaudelle 2017. Siksi kauden 2016-17 kilpailukalenterissa on kaksi kertaa yleisen sarjan Joukkue SM merkattuna. Vastaavasti yleisen sarjan "tavallista" Pari SM-kilpailua ei pelata tällä kaudella ollenkaan vaan se palaa todennäköisesti omalle paikalleen eli vasta syksyyn 2017. Keväällä 2016 pelataan sitä vastoin uutena SM-kilpailuna Mixed Doubles SM-kilpailu eli Pari SM sekanelinpelinä (mies+nainen samassa joukkueessa).

Kauden 2016-17 kilpailujen formaatti on muuten pitkälti sama kuin viimekin kaudella. Joitakin kilpailuja on vielä kilpailukalenterissa ilman pelipaikkaa joihin voi jäsenseurat laittaa anomuksia Pooljaostolle.