Poolbiljardin EM-kilpailut: Päätöslajista Tähdelle kultaa!

29.3.2017

Jouni tähti voitti poolbiljardin EM-kilpailujen päätöslajissa ysipallossa pyörätuolisarjan Euroopanmestaruuden. Kulta oli suomalaiselle kisojen toinen. Maajoukkue voitti yhteensä kuusi mitalia; 3 kultaa, 1 hopean sekä 2 pronssista mitalia ja Suomi oli näin ollen historiallisesti kisojen menestyksekkäin maa ja mitalitaulukon ykkönen!

Ensimmäisen Euroopanmestaruutensa kotikisoissa vuonna 2002 voittanut Tähti valloitti siis uransa 21:nnen kultamitalin ja vankisti asemaansa sarjansa menestyneimpänä pelaajana. Finaalissa kaatui yksi kaarinalaisen kovimmista vastustajista, Ruotsin Henrik Larsson tylysti erin 7-0. ”Tulipahan pelattua lähes täydellinen peli finaaliin” -kommentoi onnellinen Tähti heti finaalin päätyttyä.

Tähden ottelutulokset päätöspäivältä:
3, kierros: Jouni Tähti 7 - 0 Matt Duffy (GBR)
Samifinaali: Tähti 7 - 4 Kurt Deklecrk (BEL)
Finaali: Tähti 7 - 0 Henrik Larsson (SWE)

 

Suomen miesten pelit päättyivät 16 parhaan cup-otteluihin kun Kim Laaksonen joutui toteamaan Venäjän Maksim Dudanetsin paremmakseen erin 9-6 ja Petri Makkonen Saksan Andre Lacknerin erin 9-7.

Naisten sarjassa ei suomalaisvoittoja nähty, kisojen ensikertalaisen Leppänen ja Toivanen saivat kuitenkin aimoannoksen kokemusta kisoista ja varmasti seuraavalla kerralla on lupa odottaa jo enemmän.

Ysipallon lopputulokset:

Pyörätuolisarja:

  1. Jouni Tähti
  2. Henrik Larsson (SWE)
  3. - 4. Kurt Deklerck (BEL) & Fred Dinsmore (IRL) 

Miehet:

  1. Ruslan Chinahov (RUS)
  2. Ronald Regli (SUI)
  3. - 4. Konrad Juszczyzsyn (POL) & Maksim Dudanets (RUS)

Suomalaiset:

9.-16. Petri Makkonen & Kim Laaksonen
33.-64. Henrik Öhrnberg
65.-94. Jani Uski & Ville Hämäläinen

 

Naiset:

  1. Kelly Fisher (GBR)
  2. Natalia Seroshtan (RUS)
  3. - 4. Ana Gradisnik (SLO) & Ina Kaplan (GER)

Suomalaiset:

33.-48. Tiia Toivanen & Emilia Leppänen

Kisat päättyivät siis tiistaina, kaikki pelaajat jatkavat matkaansa kisoista suoraan pelattaviin Euroopankiertueen, Eurotourin, osakilpailuun joka alkaa torstaina Portugalissa.

Lisätietoja ja pelaajien haastattelupyynnöt Tommi Lamminaho, lajipäällikkö, poolbiljardi numerossa 0408295494 tai sähköpostitse tommi.lamminaho@gmail.com