Micke Ström jälleen voittoon Junioreiden rankingkilpailussa

2.10.2017

Keravan Mikke Ström oli jälleen voitokas Junioreiden RG-kilpailussa, kun vuorossa oli 10-pallo Vantaan Shamrockissa. Finaalissa Ström voitti Lappeenrannan Aatu Suoraniemen lukemin 5-2. Semifinaalissa pelasivat Huittisten Mikael Haapaniemi ja Kotkan Arseni Sevastyanov.

teksti: Pentti Seppänen

16 Pelaajaa ilmoittautui määräaikaan mennessä kisaan mukaan. Mukana yksi ensikertalainen Mansen Luca ja yksi naispelaaja Laura Hartikainen (HyvBK). Ranking top 10 oli mukana 8 pelaajaa. Junioreiden EM kulta joukkue oli edustettuna pois lukien Jere Virtaranta (CCA) joka oli samaan aikaan pelaamassa snookeria.

Avauskierrosta edelsi Sbil:n järjestämä kahvitilaisuus voitokkaalle Juniori EM-kulta joukkueelle. Avauskierros  ei tuonut varsinaisia yllätyksiä. Kaikki 4 sijoitettua pelaajaa  Micke Ström (CCA), Långström Karo (AC Luna), Haapaniemi Mikael (TyBi) ja Hietamies Sasu (FBT) voittivat ensimmäisen ottelunsa. Myös kisojen ainut naispelaaja nappasi avauskierroksella voiton voittaessaan ensikertaa kisaavan Luca Mansenin melko tylysti 5-0.

Voittajien ensimmäisellä kierroksella rupesi sitten tapahtumaan. Kisojen 1. sijoitettu Micke Ström koki tappion vakuuttavasti pelanneelle Arseni Sevastyanoville (BK)  luvuin 5 – 2. Myös 4.sijoitettu Sasu Hietamies joutui vaihtamaan puolta kaaviossa kokiessaan tappion Suoraniemi Aatulle (FBT) luvuin 5-3. Avauskierroksen tylyt numerot tulivat kummittelemaan Laura Hartikaiselle toisella kierroksella kun hän koki samoin 5-0 luvuin tappion Karo Långströmmille.

Häviäjien puolelle siirryttäessä teimme päätöksen tiputtaa voittomäärän 4 jotta kisa eivät kestä aivan yömyöhään asti. Häviäjien ensimmäisellä kierroksella avaustappion kokenut nuorilupaus Jori Narvola (FBT) sai pelata ns.täyden sarjan voittaessaan Matias Kareisen (LP-90) luvuin 4-3. Jimi Vihko (Brode) otti voiton Juho Teittisestä (FBT) luvuin 4-2. Se oli lukujen perusteella kierroksen tiukin peli muut 3 peliä päättyivät lukuihin 4-1. Tosin luvut eivät aina kerro koko totuutta siitä kuinka tiukka tai helppo peli on.

Häviäjien toisella kierroksella hienosti pelannut Aleksi Koljonen (C-PL) otti 4-1 voiton Janne Leponiemestä (NoBil). Ainut naispelaaja sai tässä vaiheessa pakata keppinsä kun hän koki tappion Jimi Vihkolle luvuin 4-2. Ensimmäiseksi sijoitettu Micke Ström otti voiton Jori Narvolasta luvuin 4-0. Toinen sijoitettu pelaaja sai myös jatkaa voitettuaan Pyry Juutilaisen (FBT) luvuin 4-1.

Voittajien puolelta cuppiin pääsystä Arseni Sevastyanov jatkoi hyvää peliään ja voitti luvuin 5-2 Aatu Suoraniemen (FBT). Toisessa pelissä kaksi ensimmäistä peliään 5-0 voittanut Karo Långström joutui nyt itse kokemaan saman kohtalon kun hän hävisi Mikael Haapaniemelle(TyBi)  5-0.

Häviäjien kolmaskierros toi yhden thrillerin kun Jimi Vihko voitti 4-3 Aleksi Koljosen. Toisessa pelissä 1.sijoitettu Micke Ström otti vakuuttavan voiton joukkue toveristaan Sasu Hietamiehestä 4-1.

Häviäjien puolen cuppiin pääsystä pelattiin aikataulun salliessa 5 erävoittoon.  Ensimmäisessä pelissä Aatu Suoraniemi edellisestä tappiosta sisuuntuneena voitti Jimi Vihkon 5-2. Toisessa pelissä olivat jälleen joukkue toverit vastakkain. Karo Långström joutui myöntämään että tänään Micke oli etevämpi luvuin 5-3.

Semifinaaleissa  Micke Ström jatkoi siitä mihin oli jäänyt ja otti voiton hyvin pelanneesta Arseni Sevastyanovista luvuin 5-2. Toisessa semifinaalissa oli niemien keskinäinen paremmuus pelissä. Suoraniemi Aatu oli tällä kertaa parempi kun hän voitti Mikael Haapaniemen luvuin 5-3.

Finaalissa molemmat pelaajat näyttivät sekä parastaan että vastaavasti myös huonointaan. Molemmilla pelaajilla oli hyviä lyöntejä ja pallosarjoja, mutta samalla molemmat tekivät myös hieman kyseenalaisia ja ei niin hyviä ratkaisuja paikkapaikoin. Lopulta Micke Ström osoitti että on rankinglistan 1.pelaaja ja voitti Suoraniemen luvuin 5-2.

 

Lopullinen tilanne kisan jälkeen:

Sija

Nimi

Seura

Kunta

1.

Ström Micke

CCA

Kerava

2.

Suoraniemi Aatu

FBT

Lappeenranta

3.

Haapaniemi Mikael

TyBi

Huittinen

3.

Sevastyanov Arseni

BK

Kotka

5.

Långström Karo

Luna

Espoo

5.

Vihko Jimi

Brode

Espoo

7.

Hietamies Sasu

FBT

Taipalsaari

7.

Koljonen Aleksi

C-PL

 

9.

Hartikainen Laura

HyvBK

Hyvinkää

9.

Juutilainen Pyry

FBT

Lappeenranta

9.

Leponiemi Janne

NoBil

Nokia

9.

Narvola Jori

FBT

Lappeenranta

13.

Kareinen Matias

LP-90

Orimattila

13.

Mansner Luca

Ritz

 

13.

Reponen Joona

FBT

 

13.

Teittinen Juho

FBT

 

 

teksti: Pentti Seppänen

 

 

Viikonlopun tuloksia:

Seniorien MN62-sarjan osakilpailu RG2 (10-pallo), Lahti 01.10.2017

 


Juniorien sarjan osakilpailu RG2 (10-pallo), Vantaa 30.09.2017

 


Seniorien MN42-sarjan osakilpailu RG2 (10-pallo), Vantaa 30.09.2017

 


Seniorien MN52-sarjan osakilpailu RG2 (10-pallo), Lahti 30.09.2017