9-pallon Pari SM-kulta Kim Laaksoselle ja Casper Matikaiselle

26.11.2017

Suomen biljardissa ehkä tämän päivän kaksi lahjakkainta pelaajaa laittoivat "hynttyyt yhteen" tämän vuoden Pari SM-kilpailussa ja jälki oli sen mukaista. Suomenmestaruus tuli taskuun ja toisen pelipäivän cup-pelit olivat murskaavaa jälkeä. Kolme voittoa otteluvoitoin 7-1, 7-0 ja 7-2 toivat sunnuntai-iltana ennakkosuosikkiparille Suomenmestaruuden ylivoimaisen esityksen päätteeksi. Hopeaa parille Sami Karttunen / Jere Virtaranta ja Pronssille Markus Leppiaho / Jarno Leppänen sekä Jari Mäkelä / Tero Pekonen

Vantaan Shamrock järjesti tämän syksyn Poolin Pari SM-kilpailun ja 9-palloa pelattuun pariturnaukseen osallistui hienosti 31 paria. Toisena pelipäivänä murskaavaa jälkeä pelannut parivaljakko Kim Laaksonen ja Casper Matikainen eivät olleet yhtä "saletissa" lauantain otteluissa sillä kaksikkohan hävisi jo toisen kierroksen ottelun toiselle ennakkosuosikkiparille Jani Uskille ja Aki Heiskaselle selkein numeroin 1-7. Eihän tuo nyt mikään ihme ollut, koska olihan Uski hallitseva 8-pallon Euroopanmestari ja Heiskanen "The Rabbit" kaikkien aikojen SM-mitalirohmu yli 50:llä SM-mitalilla. 

Tästä tappiosta "hurrikaanikaksikko" ei ehtinyt kauaa toipua vaan kohtasivat heti tappiopuolella kovan parin Markus Juvan ja Ville Hämäläisen. Yhtä hyvin Juva & Hämäläinen olisivat voineet painaa turnauksen päätyyn asti vaikka kuinka monen paperilla, mutta tie päättyi nyt aikaisessa vaiheessa 5-7 tappioon Laaksoselle ja Matikaiselle. Tästä Turun ja Espoon ruiskupari sitten aloitti melkoisen ilotulituksen joka piti loppuun asti, kun yksikään vastustaja ei saanut edes puoliakaan tarvittavista freimeistä.

Kaksi 7-3 voittoa varmisti paikan seuraavan päivän 8-cupiin ja Laaksosta ja Matikaista vastaan asettui arvan myötä taas kerran Jani Uski & Aki Heiskanen jotka olivat suorastaan lasketelleet maukkaan varmasti voittajien puolelta cupiin. Tasaiseksi 8-cup otteluksi ajateltu revanss oli todella maukas revanssi Laaksoselle ja Matikaiselle jotka pääsivät kuittaamaan alkukierroksen 1-7 tappion samoin numeroin takaisin ja mitali varmistui. Moni uskoi tässä vaiheessa, että Laaksonen ja Matikainen ovat lähes varmoja voittajia, eikä fanit tulleet tälläkään kertaa petetyksi. Hienon turnauksen pelannut pari Markus Leppiaho ja Jarno Leppänen saivat 29 minuutissa 0-7 kyytiä Laaksoselta ja Matikaiselta. Toisessa semifinaalissa Sami Karttunen ja nuori Jere Virtaranta pelasivat upeasti myös finaaliin kukistamalla Jari Mäkelän ja Tero Pekosen 7-3. Finaali oli taputeltu reilussa kolmessa vartissa ja lukemat oli 7-2 Laaksoselle ja Matikaiselle. Hieno saavutus myös Karttuselta ja Virtarannalta jotka joutuivat ahertamaan pitkän matkan finaaliin asti hävittyään turnauksen ensimmäisen ottelun.

Kim Laaksonen kirjautti jälleen uskomatonta historiaa lisää sillä hän on tällä hetkellä hallitseva pari Suomenmestari poolissa (Casper Matikaisen kanssa)kaisassa (Aku Nordblomin kanssa) ja karassa (Janne Wissin kanssa). Lisäksi snookerissa Laaksonen voitti tänä vuonna Pari SM-pronssia (Sami Jokisen kanssa).

 

9-pallo Pari SM 25.-26.11.2017 lopputulokset

1.Matikainen CasperEBK 
Laaksonen KimABTku 
2.Karttunen SamiCCA 
Virtaranta JereCSS 
3.Leppiaho MarkusJamP 
Leppänen JarnoLP-90 
3.Mäkelä JariKsBK 
Pekonen TeroKsBK 
5.Granat NicoGU 
Valkila ToniTyBi 
5.Rasmussen TimoLuna 
Pyykönen SanttuLuna 
5.Uski JaniBK 
Heiskanen AkiGU 
5.Vähäsarja JaakkoCCA 
Ström MickeCCA 
9.Ervasti KariRitz 
Tolvanen AnttiRitz 
9.Jokela KimmoJamP 
Nyyssölä TeemuGU 
9.Kakkonen PasiShamr 
Linnainmaa HenriShamr 
9.Manninen JoriPVK 
Hiltunen MattiShamr 
13.Laaksonen MikaKsBK 
Forsten JyriGU 
13.Långström KaroLuna 
Långström BrunoLuna 
13.Salonen MikaSiima 
Virkki JyriSiima 
13.Suoraniemi AatuFBT 
Hietamies SasuFBT 
17.Forsström JaninaPiBK 
Holtari ElisaRitz 
17.Hartikainen LauraHyvBK 
Haapaniemi MikaelTyBi 
17.Hyyryläinen JuhaCCA 
Vastapuu AnttiBB 
17.Ihaniemi JuhoShamr 
Immovaara Ville???? 
17.Juva MarkusRitz 
Hämäläinen VilleBCL 
17.Nyman PekkaBari 
Huttunen JanneRitz 
17.Tommola RoopeLP-90 
Huikkola JoonasKsBK 
17.Viitanen KalleBreak 
Raittila JuusoBreak 
25.Hovi NestoriShamr 
Narvola JoriFBT 
25.Kaunisto PerttuBCK 
Laitinen LassiBCK 
25.Nikku AnttiFBT 
Wetterstrand SamiFBT 
25.Palviainen MikaHyvBK 
Palviainen TopiHyvBK 
25.Panula TuuliinaHyvBK 
Saaranen RiikkaCCA 
25.Sainio MarkusGU 
Ristolainen JuhaGU 
25.Vartiainen JohannaBCL 
Seppänen PenttiShamr