Naisten 9-pallon B-mestaruus Forsströmille!

2.3.2019

9-pallon naisten B-mestaruus pelattiin lauantai-iltana Vantaan MyBiljardi & Barissa. Mestaruuden vei nimiinsä PiBK:n Janina Forsström tiukan kontran jälkeen.

Lauantaiaamuna pelit alkoivat 23 pelaajan voimina Vantaalla. Mukana oli ilahduttavan paljon myös ensikertalaisia kilpailijoita. Peleissä nähtiin yllätyksiä, hienoja pussituksia ja hyviä safetyja. Voittajapuolelta 8-cuppiin tiensä selvittivät HyvBK:n Jenna Jokinen, BCK:n Reea Pitkänen, EP:n Maarit Gerkman sekä naisten kisoissa ensiesiintymisen tehnyt TBK:n Miia Virtanen. Häviäjäpuolelta cuppaikan lunastivat PPP:n Minna Väätäinen, PiBK:n Janina Forsström, MPT:n Sari Laitinen ja HBS:n Riikka Näyskä. 

Cupissa Jokinen kohtasi Väätäisen voittaen 5-1. Forsström voitti Gerkmanin samoin lukemin. Näyskän ja Virtasen peli päättyi niin ikään samaan lopputulokseen Virtasen lunastaessa paikan semifinaalissa. Pitkänen ja Laitinen pelasivat pidemmän kaavan mukaan ja Pitkänen nappasi lopulta kontravoiton edeten semifinaaliin, 

SEMIFINAALIEN KULKU

Semifinaaleissa toisensa kohtasivat Jokinen ja Forsström sekä Pitkänen ja Virtanen. Semifinaaleista jälkimmäinen lähti käyntiin tasaisesti. Toisessa semifinaalissa Forsström otti 4-2 johdon, mutta Jokinen kavensi ensin kolmen virheen avulla 4-3:een. Forsström pelasi erittäin tarkkoja päällevetoja ja hyviä pussituksia, mutta valitettavasti löi hankalan ysin restin kanssa ohi. Jokinen löi vaikean ysin keskelle vieden pelin kontraan. Kontrassa Forsström pääsi pöydälle, koska kitchen ei täyttynyt ja teki erittäin hyviä lyöntejä, mutta päälleveto seiskalta kasille jäi vajaaksi. Jokinen pääsi lyömään kasia haastavasta leikkuusta keskelle ja pussitti pallon, mutta ysi jäi vaikealle ylilyönnille eikä pallo mennyt pussiin. Forsström pääsi pussittamaan ysin ja eteni finaaliin.

Pitkänen ja Virtanen pelasivat tasaisesti. Parissa erässä ysi jäi hankalasti muutamaankin otteeseen. 3-3 tilanteessa Virtanen pussitti todella vaikean ysikyydin mennen 4-3 johtoon. Viimeisessä erässä Pitkänen löi seiskan hieman ohi keskipussista ja Virtanen pääsi pöydälle pussittaen seiskan ja kasin varmasti. Ysille tullessa kivi jäi sivuvalliin kiinni, mutta Virtanen pussitti ysin ja näin oli finaalipari selvillä.

FINAALI ERÄ ERÄLTÄ

Finaali alkoi vuorokauden vaihtuessa sunnuntain puolelle ja väsymys näkyi pelaajissa pelin alkupuolella. Ensimmäisen erän vei nimiinsä Virtanen, joka sai myös erittäin hyvän aloituksen toiseen erään ja teki pallot kutoseen asti, mutta kutoselta päälleveto jäi vähän vajaaksi eikä pallo löytänyt tietään pussiin. Virtanen kuitenkin pääsi takaisin pöydälle ja pussitti vaikeista paikoista kaksi viimeistä palloa kasvattaen johtonsa 2-0:aan.

Kolmannessa erässä Virtanen pääsi pöydälle yrittämään käsipallosta pöydän tyhjennystä, mutta löi kutosen ohi ja pallo lipui täysin maskiin ysin taakse. Forsström sai palloon loistavan osuman ja sai kutosen jäämään osittain maskiin. Virtasen lyönnin jälkeen kutonen oli pöydällä ikävällä leikkuulla, mutta Forsström painoi pallon ylikulmaan jääden hyvin ysin päälle - näin peli kaventui 2-1:een. Neljännessä erässä nähtiin muutamia virheitä, Forsström pääsi yrittämään pöydän tyhjennystä, mutta löi kutosen ohi. Virtasen pussittaessa seiskaa, tapahtui pöydällä paljon asioita ja ysi tipahti keskipussiin vieden Virtasen 3-1 johtoon.

Viidennessä erässä Virtanen jätti kasin pussin suulle ja Forsström pääsi pöydälle. Ysi jäi vähän pitkälle, mutta Forsström pussitti pallon itsevarmasti kaventaen pelin 3-2:een. Virtanen aloitti kuudennen erän jälleen hyvin, neloselle jäi haastava, ohut leikkuu. Kivi ui kulmapussiin ja Forsström pääsi yrittämään pöydän tyhjennystä käsipallosta. Päälleveto seiskalle ei kuitenkaan onnistunut ja hän oli pakotettu yrittämään karaysiä, joka ei onnistunut. Virtanen pussitti kiven ja Forsström sai näin toisen yrityksen pöydän tekemiselle käsipallosta, päälleveto kasille jäi hieman vajaaksi ja kasi jäi pussin suulle hieman ysin taakse. Virtanen sai kuitenkin pussitettua kasin ja kivi lipui pitkälle ysin jäädessä vaikeasti pussitettavaksi - Virtanen kuitenkin onnistui tässä säkityksessä vieden taululle itselleen neljännen erän. 

Seitsemännessä erässä Forsström sai aloituksesta palloja pussiin, mutta ykkösen ollessa maskissa, oli pakotettu lyömään push outin. Erän alkuun nähtiin safetytaistelu. Ensimmäisenä kohdepallosta ohi löi Forsström ja Virtanen pääsi yrittämään pelin katkaisua. Hän jäi maskiin neloselle, pussitti sen oma yksi vallia ja keskelle, mutta jäi kutoselle maskiin. Virtanen yritti pussittaa pallon vallin kautta, mutta kutonen meni vähän ohi pussista. Forsström pääsi vuorostaan pöydälle, päälleveto kasille ei onnistunut ja hän joutui yrittämään ylilyöntiä. Kasi näytti menevän kahdesta vallista kulmaan, mutta jäi aivan pussin luukulle kiven jäädessä takamaskiin. Paikka oli vaikea ja kasi jäi vielä pöydälle, mutta pussitettavaksi ainoastaan ylikulmaan. Forsström hyökkäsi ja pallo meni marginaalisen vähän ohi kohteestaan. Virtanen löi kuitenkin kasin sijaan kiven pussiin ja Forsström pääsi käsipallosta kaventamaan pelin 4-3:een.

Kahdeksannen erän aloitti Virtanen ja hän pääsi ensimmäisenä viimeisten neljän pallon kimppuun. Päälleveto kutoselta seiskalle ei onnistunut ja hän löi seiskan ohi. Forsström ei saanut seiskaa pussitettua. Paikka oli hankala: vaikka itse pussitus oli suhteellisen helppo, joutui hän pakottamaan palloja hieman, jotta pääsisi kasille päälle. Virtanen pääsi pöydälle ja löi kasilta hyvän päällevedon ysille. Jännitys kuitenkin tuntui vievän voiton ja ysi jäi lähes luukulle ja Forsström tuli kontraan. 

Kontrassa aloitusvuoro oli Forsströmillä. Kitchen täyttyi ja ykkönen jäi lyönnille, mutta ei mennyt pussiin. Kivi jäi täysin toiselle puolelle pöytää ja Virtanen yritti safetya, joka kuitenkin päättyi siihen, että kivi ui kulmaan. Käsipallosta Forsström pääsi kokeilemaan tyhjennystä, mutta kiven osuttua vitoseen, joutui pelaamaan kolmosesta safetyn. Virtanen yritti vastasafetya, mutta kolmonen nousi päätyvallista lyötäväksi. Forsström ei saanut palloa pussiin ja Virtanen pääsi takaisin pöydälle. Vitoselle hän jäi huonosti päälle, mutta pallo meni kahdesta vallista keskelle. Forsström pääsi lyömään, kun pöydällä oli kolme viimeistä palloa. Vaikea seiska ei mennyt pussiin, joten oli Virtasen vuoro yrittää tehdä viimeiset pallot, seiska ravisti luukusta ja Forsström takaisin lyöntivuoroon. Tällä kertaa Forsström sai kolme viimeistä palloa tehtyä ja tällä kertaa kokemus voitti. Uusi 9-pallon B-mestari on PiBK:n Janina Forsström!

 

Iso kiitos MyBiljardi & Barille hyvistä kisoista - jälleen kerran.