Kim Laaksonen nappasi kauden viimeisen FPT kilpailun voiton

7.4.2019

Jyväskylään Taomin synnyinkaupunkiin Black Diamondin biljardisaliin päättyi tämän kauden Finnish Pool Tourin osakilpailut. Taom 8-ball turnauksen voittajaksi pelasi rankingin kärkeen palannut Turun Kim Laaksonen joka voitti finaalissa Vaasan Stefan Sellbergin selkein numeroin 7-1.

Finaali alkoi Laaksosen tyhjällä aloituksella ja Sellberg kuittasi tästä pöydän tyhjäksi siirtyen 0-1 johtoon. Vastaavasti seuraavassa erässä kävi päinvastoin ja Laaksonen tasoitti 1-1. Kolmannessa erässä tuli ensimmäinen ohilyönti Sellbergin toimesta hankalahkossa pelitilanteessa ja Laaksonen pääsi laittamaan vaasalaisen ahtaalle (2-1). Kun sitten neljänteen erään Sellberg epäonnistui ratkaisevan tuntuisesti 8-pallon pussituksessa, pääsi Laaksonen ryöstämään erän (3-1) ja löi löylyä lisää aloituspartilla (4-1). Sellberg ei pystynyt tämän jälkeen paikoistaan huolimatta kaventamaan enää ottelua vaan pelin kulku jatkoi samaa rataa Laaksosen eduksi joka nappasi näin myös loput tarvittavat erät itselleen. Voiton myötä Laaksoselle jo uran kahdeksas FPT osakilpailun voitto (50% kaikista pelatuista).

Semifinaalissa Lappeenrannan Ville Hämäläinen muutaman vuoden takaisena 8 SM-voittajana laittoi hallitsevan 8 SM voittajan Kim Laaksosen lopulta ahtaalle. Hämäläinen nousi ensin 2-0 tappioasemasta 2-3 johtoon ja myöhemmin 6-4 tappioasemasta vielä kontraerään asti. Laaksonen epäonnistui kahdesti laittaa peli poikki ja molemmista paikoistaan Hämäläinen tyhjensi lopulta pöydän. Hämäläinen pääsi itse aloittamaan vielä kontraerän ja onnistui aloituksesta tekemään pallon pussiin. Helpossa paikassa tuli kuitenkin Hämäläiselle ohilyönti ja Laaksonen rankaisi tästä pussittamalla loput pallot ja vei ottelun nimiinsä 7-6. Hämäläiselle silti upeasti semifinaalipaikka. Toinen semifinalisti oli viimeksi Jyväskylässä, historiallisesti ensimmäisen FPT kilpailun voittanut Jani Siekkinen joka joutui taipumaan Stefan Sellbergille lukemin 3-7.

Rankingkärkenä Jyväskylään lähtenyt Jani Uski kohtasi heti pahimman haastajansa Kim Laaksosen 16-cupin avauskierroksella, kun Lappeenrannan Sami Karttunen oli yllättäen sysännyt turkulaisen tappiopuolelle heti kilpailujen avauskierroksella. Laaksonen oli jälleen myrkkyä Uskille ja tuo titaanien taistelu päättyi lukemin 7-3. Tämä tiesi sitä, että Kim Laaksonen palasi rankingin kärkeen vain yhden osakilpailun mittaisen tauon jälkeen ja lähtee ykkössijoitettuna kauden päättävään 9-pallon SM-kilpailuun. Sitä ennen Suomen ykköstykit lähtevät kuitenkin vielä osa U.S. Openiin Atlantin taakse ja huhtikuun lopussa Italian Trevisoon pelaamaan Poolin EM-kilpailut.

Suuret Kiitokset Black Diamond ja Taom kauden viimeisestä FPT osakilpailusta ja erityiskiitos kauden pääsponsorille Suomen Biljardimyynnille ja samoin myös upeaa katsojapalautetta niittäneelle Jan Moreliukselle joka on ansiokkaasti striimannut ja selostanut myös tällä kaudella FPT kilpailuja laadukkaasti. Ja tietysti kiitoksia koko kauden kaikille pelaajille jotka ovat taas tarjonneet neljässä eri kaupungissa laadukasta Suomen parasta biljardia niin paikan päällä kuin sohvaperunoille ympäri Suomen.

Finnish Pool Tour 8-ball Taom & Black Diamond Jyväskylä 6.-7.4.2019 lopputulokset:

1.Laaksonen KimABTkuTurku
2.Sellberg StefanTCBVVaasa
3.Hämäläinen VilleBCLLappeenranta
3.Siekkinen JaniRitzHelsinki
5.Juva MarkusRitzHelsinki
5.Karttunen SamiCCAVantaa
5.Marsalo JiriHyvBKHyvinkää
5.Matikainen CasperEBKEspoo
9.Gustafsson JesseGUTampere
9.Huttunen JesseGUTampere
9.Makkonen PetriHyvBKHyvinkää
9.Ström MickeCCAKerava
9.Turkulainen OlliBCLImatra
9.Uski JaniBKKotka
9.Väyrynen MattiTBOOulu
9.Öhrnberg HenrikBDBJyväskylä
17.Heiskanen AkiGUPirkkala
17.Honkanen JarkkoJäKeJärvenpää
17.Keihola KaiGUPaimio
17.Morelius JanGUHelsinki
17.Riikonen MikaPaKluHattula
17.Ronkonen MiioSBKEspoo
17.Tuomi MikkoKK-79Espoo
17.Virtanen ValtteriRitzHelsinki
25.Kallioinen MikkoBDBJyväskylä
25.Leppänen JarnoLP-90Lahti
25.Oksala JoukaRitzHelsinki
25.Oksala NooaRitzHelsinki
25.Pöyhönen AkiGUTampere
25.Takanen JesseKEBICKeuruu
25.Virtaranta JereHyvBKJärvenpää

 

Finnish Pool Tourin osakilpailu RG4 (8-pallo), Jyväskylä 06.-07.04.2019