Biljardikausi 2024-2025

26.6.2024

Tässä alla kerrotaan tulevan biljardikauden 2024-2025 asioista. Mukana on mm. seuraavia aiheita:

-        UUTTA: Kilpailuiden osallistumismaksut maksetaan etukäteen Suomisportiin

-        Kilpailuihin ilmoittautuminen Biljardi.org sivustolle

-        Kilpailulisenssit ostetaan edelleen Suomisportista, hanki omasi 1.7. alkaen

-        Kilpailukalenterit lajien omilta sivuilta, kilpailujen järjestäjiä vielä päivitetään kesän aikana.

-        Kilpailuohjekirjat lajien omilla sivuilla

-        Alkeiskurssimateriaaleja

 

UUTTA! Kilpailuiden osallistumismaksut maksetaan etukäteen Suomisportiin

Tulevan kauden suurin muutos on kilpailumaksujen maksamisessa. Tulevalla kaudella kilpailuiden osallistumismaksut maksetaan etukäteen Suomisportissa ja tämä koskee ensisijaisesti kaikkia SBIL:n alaisia kilpailuja, joiden ilmoittautumiset tehdään biljardi.org tulospalvelun kautta. Kilpailun järjestäjä ei ota siis enää vastaan kilpailumaksuja käteisellä (pl. mahdolliset erikoistapaukset). Tämä helpottaa kilpailun järjestäjän työtä, koska ei tarvitse enää laskea käteistä rahaa ovatko kaikki maksaneet eikä enää myöskään talletella käteistä pankkiin, joka sekin on nykyään hyvin hankalaa. Tämä on myös pelaajille helpompaa, kun ei tarvitse enää miettiä onko käteistä (tasa)rahaa mukana tai pitääkö lähteä etsimään pankkiautomaattia rahan nostamista varten.

Osallistumismaksu pitää olla maksettu viimeistään kunkin kilpailun ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Maksutiedot ja linkki Suomisportin maksulinkkiin näkyy biljardi.org tulospalvelussa kunkin kilpailun ilmoittautumisen yhteydessä / ilmoittautuneiden listalla. Ilmoittautumisen päättyminen voi olla eri lajeissa ja sarjoissa eri, mutta yleensä se on kilpailua edeltävä keskiviikko klo 21:00. Tarkka ajankohta ilmoittautumiselle selviää kilpailun kutsusta ja ko. tapahtuman tiedoista sekä yleisohje kyseisen lajin omasta kilpailuohjekirjasta.

Kilpailuun hyväksytään (eli käytännössä arvontaan otetaan mukaan kilpailunjohtajan toimesta) vain osallistumismaksun Suomisportiin ajoissa maksaneet. Vasta osallistumismaksun maksamisella pelaaja vahvistaa virallisen osallistumisensa kilpailuun. Mikäli pelaaja haluaa peruuttaa osallistumisen ennen ilmoittautumisajan päättymistä, sen voi tehdä totuttuun tapaan Biljardi.org sivustolla sekä lähettämällä liittoon sähköpostilla tilinumeron, johon osallistumismaksu voidaan maksaa takaisin. Ilmoittautumisajan jälkeen peruutuksesta voidaan maksaa osallistumismaksu takaisin osittain tai kokonaan vain hyväksyttävän syyn / lääkärintodistuksen perusteella.

Osallistumismaksuja on myös hieman korotettu. Tämä johtuu mm. yleisen hintatason nousuista sekä kilpailumaksujen maksamisesta Suomisportin kautta, sillä Suomisportissa olevien tapahtumien maksuliikenteestä tulee kustannuksia liitolle. Näistä tulee lajikohtaisia tarkennuksia kesän aikana, kun kilpailuohjekirjat kaudelle 2024-25 julkaistaan.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen Biljardi.org sivustolle

Liiton kilpailuihin ilmoittaudutaan entiseen tapaan biljardi.org sivustolla https://www.biljardi.org/

Aika monella on jo sinne tunnukset, mutta jos sinulla ei ole vielä Biljardi.org tunnuksia, ota mahdollisimman pian yhteyttä sivuston ylläpitoon lähettämällä tietosi sähköpostilla osoitteeseen info@biljardi.org.

Mainitse sähköpostissasi koko nimesi, paikkakuntasi, seurasi ja puhelinnumerosi sekä sportti-ID:si, kun sinulla on SBiL:n kilpailulisenssi Suomisportista.

Kunhan Biljardi.orgin ylläpito käsittelee tunnuspyyntösi, saat sähköpostitse ohjeet siitä, miten voit kirjautua Biljardi.org-palveluun.

Huom! uuden maksujärjestelmän vuoksi jokainen kilpailuihin osallistuva tarvitsee omat biljardi.org tunnukset. Pyydä tunnus ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista!

Biljardi.org on tietysti myös mahtava paketti tulospalvelulle, sieltä löytyy kaikkien kilpailuiden yksityiskohtaiset tulokset ja kaikkien lajien ja sarjojen rankinglistat.

 

Pelaajapalkinnot

Kilpailujen rahapalkinnot maksetaan edelleen vanhan käytännön mukaisesti, eli pelaaja toimittaa palkinnonmaksulomakkeen täytettynä liittoon mahdollisimman pian kilpailun päättymisen jälkeen. Liitto maksaa rahat pelaajan ilmoituksen mukaisesti ja tekee yli 100 euron palkinnosta myös Tulorekisteri-ilmoituksen verottajalle sekä maksaa tarvittaessa ennakonpidätyksen palkinnon saajan veroprosentin mukaisesti. Katso tarvittaessa ohjeita liiton sivulta palkinnon maksusta tai ota yhteyttä liittoon.

 

Järjestävän seuran osuus kilpailusta

Liitto maksaa kilpailun järjestävälle seuralle sen osuuden mahdollisimman pian kilpailun päättymisen jälkeen. Liitto pyytää vielä järjestäviltä seuroilta tarkat / päivitetyt tilitiedot ko. maksuja varten.

 

Kilpailulisenssit

Uusi biljardikausi on siis taas alkamassa ja kilpailulisenssit kaudelle 2024-2025 on hankittavissa tuttuun tapaan https://info.suomisport.fi/ palvelusta 1.7.2024 alkaen.

Kilpailulisenssien hinnat ovat olleet aikaisemmin samat jo useita vuosia, mutta nyt niitä on jouduttu hieman nostamaan. Korotukset ovat 5-10 euron luokkaa. Katso tarkemmin täältä https://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

Kannattaa ostaa heti koko kauden kilpailulisenssi, niin ei tarvitse miettiä kauden aikana soveltuuko hankittu lisenssi juuri haluttuun kilpailuun. Kausilisenssi kelpaa kaikkiin kilpailuihin, kaikissa sarjoissa. Kauden alkaessa lisenssiseuran voi valita vapaasti, eli vaikka vaihdat kauden alussa seuraa, seurasiirtoa ei tarvitse liittoon tehdä. Luonnollisesti pitää olla hoidettu kaikki velvoitteet vanhalle seuralle sekä jäsenyys pitää olla kunnossa uuteen seuraan.

 

Kilpailukalenterit

Kilpailukalenterit löytyvät osoitteesta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/kilpailukalenterit/

Ensimmäiset kilpailut alkavat osittain jo elokuun puolessa välissä ja kaikissa lajeissa joka tapauksessa kilpailutoiminta starttaa elokuun aikana. Kilpailukalentereihin saattaa tulla vielä muutoksia, etenkin poolin kilpailuista puuttuu vielä kilpailuiden järjestäjiä, mutta niitä päivitetään sivustolle kesän ja syksyn aikana.

Katso aina viimeisin tieto kilpailuista lajin omalta nettisivulta ja muu kilpailutoimintaan liittyvä tieto liiton sivuilta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/

Biljardi.org - tulospalveluun ja Suomisport tapahtumiin päivitetään vielä kesän aikana syyskauden kilpailuja joihin pystyy ilmoittautumaan hyvissä ajoin. Katsothan tarkasti, kun ilmoittaudut kilpailuun, että se on juuri se oikea kilpailu, johon haluat ilmoittautua.

 

Biljardin alkeiskurssit

Liiton valmennusjaosto on tehnyt materiaalia alkeiskurssien järjestämiseksi. Materiaaleja on tehty niin lyhyempää kuin vähän pidempääkin kurssia varten. Biljardin oppiminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kun siihen saa asiantuntevaa ohjausta. Se olisikin erittäin tärkeätä, että te, jo pidemmälle päässeet biljardin harrastajat / pelaajat, voisitte auttaa omaa kotisalianne / seuraanne järjestämään näitä biljardin alkeiskursseja ja auttaa siten aloittelevien lajin harrastajien pääsyä helposti mukaan ja etenemään pelitaidoissaan. Katso liiton sivuilta tarkemmin ja järjestä oma kurssi https://www.sbil.fi/liitto/valmennus-ja-koulutustoiminta/biljardin-alkeiskurssi/

 

Biljardin uutissivusto Biljardisuomi

www.biljardisuomi.fi sivustolla julkaistaan kotimaan kilpailuiden lisäksi myös kansainvälisten kilpailuiden uutisia. Laita uutissivusto itsellesi seurantaan ja mikäli sinulla on joku merkittävä uutinen/tapahtuma tiedossa – vinkkaa siitä biljardisuomi@gmail.com

 

HUOM! Liiton toimisto on kiinni 1.-26.7.2024. Akuuteissa asioissa ota yhteyttä liiton puheenjohtajaan tai lajipäälliköihin, yhteystiedot löytyvät liiton sivuilta https://www.sbil.fi/yhteystiedot/