Kilpailuohjekirja kausi 2023-2024

7.9.2023

Snookerin kotimaiset kisat käynnistyvät viikonloppuna Espoo Kera Snookerissa, missä pelataan mestaruussarjan RG1-osakilpailu.

Tämän kauden kilpailuohjekirja löytyy kilpailutoiminta ja tulokset osiosta. Kilpailuohjekirjaan ei ole tehty merkittäviä muutoksia. 

Kilpailujen palkintopotin suuruus on jatkossa 60 %, salin osuus 30 % ja liiton osuus 10 %. Mestaruussarjassa ei ole enää kauden päätöspottia, joten alle 40 pelaajan kisoissa palkintorahojen suuruus kasvaa entiseen verrattuna. 

Arvokisavalintoihin on tullut pieniä tarkennuksia. Tästä lähtien arvokisoihin valitaan ainoastaan yksi pelaaja yhden vuoden listalta ja kaikki muut valinnat tehdään 2-vuotisrankingin perusteella. Juniorien ikärajat ovat muuttuneet kansainvälisten kisojen osalta siten, että jatkossa kisoihin voi osallistua noin puoli vuotta vanhempana pelaajana.

Kisoihin ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa ainoastaan biljardi.org -tunnusten avulla, joten hanki itsellesi tunnukset, mikäli aiot osallistua SBiL:n kisoihin. Kauden aikana tulee jossakin vaiheessa käyttöön myös verkkopankkimaksut Suomisport-sivuston kautta, jolloin käteismaksut jäävät historiaan.

Mestistatuslistalle on sekä lisätty että vähennetty pelaajia.

Kilpailukalenterissa on jälleen uusi kisapaikkakunta, kun Nokialla pelataan divisioona rg-osakilpailu. Keväällä on myös kaikkien aikojen ensimmäinen Shoot Out SM Jyväskylässä.

Tervetuloa kisoihin sekä vanhat että uudet pelaajat.

terveisin,

Petri Pallaspuro

lajipäällikkö