Espoon Biljardikerholle Poolin Joukkue SM-kultaa

18.2.2019

EBK:n Jesse Särkisilta, Tomi Piiparinen ja Casper Matikainen voittivat Poolin joukkue SM-kultaa Hyvinkäällä viikonloppuna. Finaalissa EBK voitti Vantaan AC Lunan Tomi Ahosen, Jouni Nykäsen ja Tuukka Johanssonin lukemin 2-1. Pronssimitalit menivät Keravan CCA:lle Sami Karttunen, Micke Ström ja Juuso Nuutinen että myös Helsingin Ritzille Jani Siekkinen, Nico Siekkinen, Timo Siekkinen.

30 joukkuetta osallistui tämän vuoden Poolin Joukkue SM-kilpailuun jotka järjestettiin Hyvinkään Biljardikerhon isännöimänä Mustassa Kasissa. Joukkueiden kokoonpanot olivat 3-4 henkilöä joten pelaajia oli yhteensä turnauksessa 97. Peliformaattina oli 9-palloa nelinpelinä, 8-palloa ja 10-palloa singleotteluina ja kaikki ottelut pelattiin kuuteen erävoittoon.

12 parasta joukkuetta selvitettiin ensimmäisen pelipäivän aikana. Puhtaalla kahdeksan parhaan joukkoon pelasivat Espoon Biljardikerho, Vantaan Jam Pool, Keravan Club Cue Action I ja Hyvinkään Biljardikerho I. Kaavion vasemmalta laidalta kerran hävinneiden puolelta jatkoon tiensä selvittivät Tampereen Galaxie United, Helsingin Ritz-Club, Hyvinkään Biljardikerhon II joukkue ja Vantaan AC Luna I.

Kahdeksan parhaan joukossa EBK jatkoi vahvasti ja pudotti mitaleilta Tampereen GU:n ykkösjoukkueen 2-0. Espoon joukkue sai semifinaalissa vastaansa Helsingin Ritzin joka selvitti pitkän taiston päätteeksi Vantaan Jam Poolin 2-1. Sekä Hyvinkään ykkös-, että kakkosjoukkue joutuivat tyytymään kotikisoissaan ilman mitaleita, kun Keravan ja Lunan ykkösnyrkit päihittivät kotiseuran joukkueet 2-0.

EBK:n vahva vire jatkui vielä semifinaalissakin sillä he voittivat Ritzin suoraan 2-0 ja pelasivat finaaliin häviten vain yhden ottelun 11:stä pelatusta. Finaalissa EBK sai vastaansa Vantaan Lunan ykkösjoukkueen.

Finaali alkoi 9-pallon nelinpelillä jossa Casper Matikainen ja Jesse Särkisilta voittivat Tuukka Johanssonin ja Tomi Ahosen lukemin 6-2. Espoolaispari voitti turnauksen kaikki pelaamaansa kuusi nelinpeliottelua. 8-pallossa Jouni Nykänen nosti Lunan tasoihin voittamalla Tomi Piiparisen 6-3. Ratkaiseva kontrapeli pelattiin Casper Matikaisen ja Tomi Ahosen välillä. 10-palloa pelattu ratkaiseva ottelu päättyi espoolaisten riemuksi Matikaisen 6-4 voittoon.