Petri Makkonen valloitti 10-pallon SM-kilpailun Jyväskylässä

3.2.2014

Huikeasti peräti 126 pelaajaa lähti tavoittelemaan 10-pallon Suomenmestaruutta Jyväskylään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Parhaiten menestyi Broden Petri Makkonen joka kuittasi SM-kultaa voittamalla finaalissa kotiseuran Joonas Ohtosen lukemin 8-4. Pronssille Kotkan Jani Uski ja Tampereen Aki Heiskanen. 1. Petri Makkonen (Brode), 2. Joonas Ohtonen (Play), 3.-4. Jani Uski (BK), Aki Heiskanen (GU), 5.-8. Valtteri Virtanen (Ritz), Jani Siekkinen (Brode), Aapo Virrankoski (VBS), Jukka Haapakoski (Brode), 9.-16. Kim Laaksonen (TBiK), Jukka Tarvainen (CCA), Tuomo Venho (7pool), Marika Poikkijoki (Rolli), Riku Heino (Ritz), Henrik Öhrnberg (Play), Kai Keihola (GU), Einari Autero (GU).

Viikonloppuna Jyväskylässä pelattiin 10-pallon SM-kilpailut. Koska mukaan osallistui peräti 126 pelaajaa ja pöytiä oli käytössä vain 11 kappaletta, tarkoitti se sitä, että piti turnaus pelata kilpailukalenterista poiketen 64 pelaajan cupilla ja alkukierroksen pelit viiteen voittoon. Pitkä päivä ensimmäinen pelipäivä oli silti sillä 64 parhaan joukkoon selvittäminen vaati otteluohjelmalta peräti 17 tuntia.

Sunnuntaina 64 cup pelattiin sitten kuuteen voittoon semifinaalia ja finaalia lukuunottamatta jotka ratkoittiin seitsemään ja kahdeksaan voittoon.

TOP 16 joukkoon pelaaminen vaatii SM-kilpailussa todella kovan suorituksen.

16-CUP
Petri Makkonen - Kim Laaksonen 6-4
Jukka Tarvainen - Valtteri Virtanen 5-6
Jani Uski - Tuomo Venho 6-1
Marika Poikkijoki - Jani Siekkinen 5-6
Riku Heino - Aapo Virrankoski 1-6
Joonas Ohtonen - Henrik Öhrnberg 6-3
Kai Keihola - Jukka Haapakoski 1-6
Einari Autero - Aki Heiskanen 0-6

8-CUP
Petri Makkonen - Valtteri Virtanen 6-4
Jani Uski - Jani Siekkinen 6-2
Aapo Virrankoski - Joonas Ohtonen 4-6
Jukka Haapakoski - Aki Heiskanen 3-6

Semifinaalit
Petri Makkonen - Jani Uski 7-4
Joonas Ohtonen - Aki Heiskanen 7-4

FINAALI 
Petri Makkonen - Joonas Ohtonen 8-4

SM-kultaa nappasi Rankingin kärkinimi Petri Makkonen (Brode) ja hän vahvisti. SM-hopeaa Jyväskylän oma tähti ja kisojen ykkösjärjestäjä Joonas Ohtonen (Play). SM-pronssille pelasi Kotkan Jani Uski (BK) ja Tampereen Aki Heiskanen (GU). Varsinkin Jani Uskille SM-pronssi täydensi upeasi mennyttä edellistä kuukautta sillä hän on nyt kuukauden sisään napannut SM-hopeaa pyramidista, SM-kultaa kaisasta ja SM-pronssia poolista sekä ollut semifinaalissa mestaruussarjan osakilpailussa. Aki Heiskanen menetti yli vuoden kestäneen RG-johtonsa toissakilpailussa Makkoselle ja jäi nyt 1000 pistettä RG-listalla perää, mutta kuitenkin upeasti kasvatti uran SM-mitalisaaliinsa jo 52:een

RG-lista päivitetty: http://www.biljardiverkko.fi/pool-ranking-lista/kilpailut