Poolin kilpailukauden 2015-16 myötä uudet tuulet puhaltaa

30.7.2015

Uuden kauden alkuun on enää vajaa kuukausi aikaa jäljellä. Ennen kauden alkua puhutuin muutos tulee olemaan Suomen huippupooltaitureiden uusi mestaruussarja Finnish Pool Tour joka koostuu neljästä ns. Masters osakilpailusta kauden aikana. Kauden 2015-16 kilpailuohjekirja on rakennettu. Tässä tiedotteessa pääpiirteittäin kauden suurimmat muutokset.

Kilpailulisenssin osalta on tehty pientä muutosta niin kausilisenssin kuin kertalisenssin suhteen. Nyt myös pelkkä syyskauden lisenssi on mahdollista hankkia. Näistä tarkemmin kilpailuohjekirjan lisäksi myös SBIL:n omilla sivuilla: http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

Finnish Pool Tour käynnistyy uutena sarjana tällä kaudella. 48 huippupelaajan todella tasokas sarja pitää sisällään neljä osakilpailua jotka pelataan Divarikilpailujen kanssa samanaikaisesti. FPT:llä tulee olemaan jatkossa oma RG-listansa.
Lue lisää: http://pool.sbil.fi/kilpailutoiminta/finnish-pool-tour/

1-divisioona jatkaa myös kovatasoisena sarjana johon otetaan kerralla mukaan 48 parasta pelaajaa divarin RG-listan perusteella. RG-lista on yhteinen 2-divisioonan kanssa. 1-divisioonassa on jatkossa järjestävällä seuralla mahdollisuus myöntää erillisiä villejä kortteja 5kpl vapaavalintaisesti. Lisäksi pelaajilla on itsellään mahdollisuus saavuttaa automaattinen 1-divisioonan paikka vuodeksi esim. voittamalalla 2-divisioonan RG-kilpailu, sijoittumalla 32 parhaan joukkoon SM-kilpailuissa, sijoittumalla B-SM kilpailuissa 16 parhaan joukkoon.

Kauden päätteeksi 1-divarin neljä parasta pelaajaa saa osallistumisoikeuden seuraavan kauden FPT:lle korvaamalla FPT:n neljä heikointa pelaajaa. Vastaavasti FPT:lle on myös karsintakilpailu sijoille 5-8. Näistä lisää kilpailuohjekirjassa kuten myös B-SM kilpailujen pykälät.

2-divisioona pelataan kahdella eri paikkakunnalla per RG-viikonloppu. Käytännössä suurin muutos on se, että FPT:n lisäksi divarilistalta 32 parasta ei saa osallistua 2-divisioonan RG-kilpailuihin. 2-divisioonan RG-kilpailuilla ei ole ylärajaa osallistumismäärällä.

Kaudelle 2015-16 tulee uutena asiana myös Haastajasarja. Korvaa aikaisemman 3-divisioonan, mutta seuraavilla merkittävillä erotuksilla:

a) Haastajasarja on avoin ns. täysin amatööreille suunnattu kilpailu johon divarin RG-listan 100 parasta eivät saa osallistua.

b) Haastajasarjalla on täysin oma rankinglistansa ja kilpailuja pelataan peräti kymmenenä eri viikonloppuna kahdella eri paikkakunnalla, samanaikaisesti Divari RG- ja SM-kilpailujen aikana.

c) Osallistumismaksu on pieni 20€ eikä kilpailut tarvitse erillistä kilpailulisenssiä. Sarjassa ei ole rahapalkintoja (ainoastaan tavarapalkinnot & lahjakortit), mutta kauden päätteeksi palkitaan parhaat Haastajasarjan pelaajat pienillä stipendeillä.

d) Pukeutumisessa C taso (vapaa, mutta siisti pukeutuminen)

Lue lisää uudesta haastajasarjasta kilpailuohjekirjasta ja http://pool.sbil.fi/kilpailutoiminta/haastajasarja/

Koska kyseessä on kokonaan uusi sarja uusilla säännöillä SBIL:n toiminnassa, on säännöt laitettu melko väljäksi haastajasarjan osalta. Muutoksia saatetaan siis pooljaoston toimesta tehdä kauden aikana haastajasarjalle mikäli koetaan tarpeelliseksi.

Myös Naisten, Juniorien ja Senioreiden sarjat sekä kaikki SM-kilpailut on päivitetty kilpailuohjekirjaan. Varsinkin yleisen sarjan SM-kilpailuissa tullaan näkemään jatkossa rankempaa kärkipään sijoittamista.

Joitakin muita mainintoja kilpailuohjekirjan muutoksista:

- Jatkossa kilpailun Juryyn kuuluu automaattisesti kaikki poolin lajijaoston jäsenet. Tästä tarkemmin kilpailuohjekirjassa maininta.

- Loppupotti tuli uutena asiana viime kaudella ja sitä jatketaan myös tällä kaudella pieninä muutoksina. Kilpailuohjekirjassa loppupotin jakoprosentit ja arvioitu potin summa kauden päätteeksi.

- Edustusjoukkueiden valintakriteerit tarkentuvat vielä Yleisen sarjan ja Senioreiden osalta elokuussa 2015. Naisten ja Junioreiden osalta nämä on valmiina kilpailuohjekirjassa.


TÄSTÄ UUDEN KAUDEN KILPAILUOHJEKIRJAAN:
http://pool.sbil.fi/@Bin/1802001/Pool+kilpailuohjekirja+2015-2016.pdf


RG-pisteisiin on tullut myös muutoksia. Uusittu taulukko Poolin kilpailutoiminnan tiedostopankissa: http://pool.sbil.fi/@Bin/1800341/Pool+RG-pisteet.pdf

RG-listojen päivityksistä jatkavat edelleen ansiokkaasti Pasi Haaslahti ja Marko Hartikainen. Tämä tuleva kausi on näillä näkymin viimeinen kausi, kun keskustelupalsta toimii päänäyttämönä useiden kilpailujen tulospalvelussa. Kaudella 2016-17 Pool kilpailuilla on erittäin todennäköisesti käytössä uusi tulospalvelujärjestelmä sisältäen ilmoittautumiset, tulospalvelut ja RG-listat. Tästä kalliista, mutta tärkeästä investoinnista tiedotetaan kauden aikana lisää.

Hyvää alkavaa kautta kaikille!

Terveisin
Joni Ahola
SBIL Pooljaosto

PS: Poolin lajipäällikkö ja lajijaosto vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin. http://pool.sbil.fi/yhteystiedot/