Tuija Tiihonen säilytti rankingin kärkipaikan

8.2.2016

Naisten Rg 3 kilpailussa Tuija Tiihonen (Luna) kukisti finaalissa Jenny Moilasen (HyvBK). Kolmannet sijat Johanna Vartiaiselle (BCL) ja Riikka Saaraselle (CCA)

Naisten RG3 8-Pallo kisattiin Tikkurilassa Ravintola Shamrockissa la 6.2.2016. Kisaan osallistui 24 pelaajaa, joista yksi oli vielä juniori. Pelit alkoivat aamulla 10:ltä. Kaikki pelit pelattiin viiteen voittoon. Kuten 8-pallon luonteeseen kuuluu niin jotkut pelit kestivät hieman pidempään kun toiset. Tosin mukaan mahtui nopeita pelejä ja myös useampi tiukka kontraottelu.

Kontraotteluiden epävirallinen kuningatar kisoissa oli Katja Salminen (Luna). Ensimmäisen pelinsä, ei-kontratappionsa jälkeen Katja joutui taistelemaan peräti neljä kontrapeliä putkeen. Sekä katsojille jännittävät, että varmasti omaa stressiä lisänneet kolme perättäistä voittoa varmistivat hänen pääsynsä cup-peleihin. Cupissa ensimmäinen ottelu Johanna Vartiaista vastaan meni luonnollisesti viimeiseen erään. Neljättä voittoa ei kuitenkaan tullut, vaan Katjan oli tyytyminen sijaan 5.-9.

Cup-pelit alkoivat illalla hieman puoli yhdeksän jälkeen, cupissa oli mukana tuttuja pelaajia: 8:sta pelaajasta 6 oli sijoitettuja pelaajia (Tuija Tiihonen, Riikka Saaranen, Katja Salminen, Anne Nieminen, Emilia Leppänen ja Johanna Vartiainen). Ensimmäinen kierros toi mukanaan pienoisen yllätyksen kun Jenny Moilanen voitti Emilia Leppäsen hieman tylysti 5-0. Jenny pelasikin kaikki ottelunsa iloisella otteella ja rennolla rytmillä. Ennen semifinaalien alkua pidimme pienen valokuvaus tauon. 

Molemmat semifinaalit menivät kontraan asti. Johanna Vartiainen oli omassa semissään jo 3 - 1 tappiolla, mutta sai kuitenkin puristettu omilla hyvillä esityksillään, että Tuijan hieman epänormaaleilla epäonnistumisilla itsensä 4 - 3 johtoon. Lopulta Tuija sai tasoitettua tilanteen 4 - 4 ja puristi voiton ja varmisti finaalipaikan. Toinen semifinaali noudatti ensimmäisen kaavaa. Jenny oli pelissä kokoajan johdossa ja pääsi ensimmäisenä 4 voittoon. Riikka ei päättäväiseen tyyliinsä suostunut luovuttamaan, vaan taisteli itsensä viimeiseen erään. Viimeinen erä oli sanan varsinaisessa mielessä klassinen kontraerä. Ratkaisua haettiin pitkään. Jenny pääsi ensimmäisenä yrittämään kasia, epäonnekseen löi kasin vain hieman ohi, niin että pallo jäi pussin suuhun röpöttämään, muttei pudonnut. Riikalla oli yksi oma pallo jäljellä ja vaikea lyönti edessä. Pitkä kakkonen ja kivi melkein vallissa kiinni. Pallo meni ohi ja Jenny pääsi lyömään luukusta kasin sisään ja tie finaaliin oli selvä.

Finaalissa rupesi jo sekä myöhäinen ajankohta että edelliset kontrapelit selvästi painamaan pelaajia. Finaali oli tasollisesti ailahteleva, molempien pelaajien lyövän ohi melko selkeitä paikkoja. Aluksi peli eteni vuorovedoin 2 - 2 tilanteeseen. Tämän jälkeen Tuija sai pelistä otteen ja eteni 4 - 2 tilanteeseen. Jenny sai kuitenkin kaunisteltua numeroita voitettuaan yhden erä lisää. Tuija kuitenkin osoittautui Naisten Ranking 1. sijoituksensa arvoiseksi ja voitti lopulta finaalin numeroin 5 - 3.

Kaiken kaikkiaan kisat olivat minun ensimmäiset kokonaan vetämäni kisat. Olen ollut avustamassa kisojen järjestämisessä ennenkin mutta nyt oli vastuu kokomaan minun. Yleisesti ottaen kisat sujuivat hyvin. Pelaajat olivat hyvin perillä kaavioista ja seurasivat sitä itse aktiivisesti mikä luonnollisesti helpotti omaa tekemistäni. Vaikka kisat venyivätkin myöhään iltaan oli tunnelma kuitenkin mukavan rempseä ja letkeä. Kokonaisuutena hyvinkin mukavat ja hauskat kisat.

T:Pentti Seppänen

Lopullinen tulosluettelo:

1. Tuija Tiihonen
2. Jenny Moilanen
3. Johanna Vartiainen
Riikka Saaranen
5. Emmi Tietäväinen
Katja Salminen
Anne Nieminen
Emilia Leppänen
9. Tuuliina Panula
Tia Serenius
Elisa Holtari
Tiia Toivanen
13. Laura Saarinen
Jenna Jokinen
Nam Rotjana Tiengtam
Tarja Savinainen
17. Maarit Gerkman
Laura Hartikainen
Mari Haapanen
Tuija Soininen
Eini Purmonen
Janina Forsström
Sini Nieminen
Moona Korhonen