EM-kilpailujen Straight Pool alkoi suomalaisittain hienosti

19.3.2017

Poolin EM-kisojen ensimmäisen päivän ohjelmassa olivat Straight Poolin alkukilpailut niin miehissä kuin naisissakin. Kolmesta miehestä ja kahdesta naisesta yhteensä neljä jatkaa sunnuntain 32 parhaan pudotuspeleihin.

Miesten sarjassa ensimmäisellä kierroksella sveitsiläisvastustajalleen hävinnyt Kim Laaksonen löysi nopeasti oman vaihteensa ja päivän loppuihin kolmeen otteluun syntyivät sarjat 69, 70, 30, 41 & 59 ja paikka 32 parhaan joukossa oli selvä.

Petri Makkonen puolestaan voitti ensimmäisen ottelunsa melko tiukasti 83-100 ja oli karsintapeliä häviöllä 27-64 nuorta ruotsalaista Daniel Tånguddia vastaan, mutta teki tästä suoraan poikki 73 pistellä ja Petu puhtaalla cuppiin.

Jani Uski puolestaan pelasi neljä ottelua, joista kolmessa kotkalainen pääsi lyömään viimeisen lyönnin pussiin ja näin ollen varmisti tiensä myös 32 parhaan joukkoon. Ratkaisevassa ottelussa kaatui Ruotsin kokenut entinen Euroopan mestari Marcus Chamat lukemin 51-100 kuuden lyöntivuoron ottelussa.

Miesten 32-cup:
Kim Laaksonen vs. Nick van den Berg (Hollanti)
Petri Makkonen vs. Maksim Dudanets (Venäjä)
Jani Uski vs. Ivar Saris (Hollanti)

Pikaisella seurannalla lauantaina nähtiin ainakin neljä sadan pisteen lyöntivuoroa mm. Feijeniltä (NED), Roschkowskilta (GER), Diaz-Pizarrolta (SPA) ja Sniegockilta (POL). Loppupelit pelataan 125 pisteeseen.

 

Naisten sarjassa ensikertalaisemme Tiia Toivanen ja Emilia Leppänen pääsivät tutustumaan EM-pelaamisen meininkiin Straight Poolin avulla ja ensimmäisistä otteluista tuli molemmille tappiot varmasti osin jännityksen ja tunnelman piikkiin.

Toisessa ottelussa huonetoverit pelasivatkin sitten vastakkain ja trillerin vei Tiia nimiinsä pistein 75-66, josta sisuuntuneena kuopiolainen voitti vielä seuraavan ottelunsa Sveitsin Yini Gasparia vastaan pistein 75-46. Naisissa on enää 16 parasta jäljellä ja pelit jatkuvat sunnuntaina kello 13.00 Suomen aikaa.

Naisten 16-cup:
Tiia Toivanen vs. Louise Furberg (Ruotsi)

Sunnuntaina vuorossa siis Straight Poolin ratkaisuottelut, 10-pallon pariin päästään sitten maanantaiaamusta.

 

Kilpailusivusto: http://europeanpoolchampionships.eu/

Live Stream: http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/

teksti: Tommi Lamminaho