Anjalankosken turnauksen voitto EBK:n Jarno Aholalle

28.6.2019

Anjalankoski Turnaus 2016 TOP4 (vasemmalta): 4. Tatu Tainio PVK, 1. Jarno Ahola EBK, 2. Kimmo Hakala HyvBK, 3. Jari Timonen RB kuva: Panu Pekkala EBK

Inkeroisissa järjestetyssä Kaisakauden seitsemännessä RG-finaalissa olivat vastakkain Jarno Ahola ja Kimmo Hakala. Molemmat pelasivat vasta nyt kauden ensimmäisen RG-kilpailunsa ja finaali päättyi Espoon Biljardikerhon Jarno Aholan 60-38 voittoon. Kolmanneksi turnauksessa tuli niin ikään kautensa aloittanut Kouvolan Jari Timonen.

31 pelaajaa osallistui viikkoa ennen Kaisan MM-kisoja järjestettävään kauden seitsemänteen RG-kilpailuun, Anjalankosken turnaukseen. Yhdessä päivässä väkisin läpi puserretun kilpailun Top10 joukossa oli peräti kuusi kauden ensikertalaista. Kisojen kärjessä näistä kolme jotka on kuitenkin vuosien varrelta tuttuja menestyneitä suosikkipelaajia.

Kenties kaikkein vakuuttavimmin turnauksen aloittanut Espoon BIljardikerhon Jarno Ahola oli todella tehokkaassa kunnossa, kun neljä ensimmäistä vastustajaa eivät saaneet yhteensäkään vielä parttiin vaadittavaa 60 pistettä kasaan.

Kouvolan Red Ballin Jari Timonen ja Hyvinkään Biljardikerhon Kimmo Hakala olivat myös kovassa iskussa kauden ensimmäisissä kilpailuissaan ja etenivät alkukierrokset voitosta voittoon varsin selkein ottelunumeroin. Tämä kolmikko Ahola, Timonen ja Hakala pelasivat keskenäiset ottelunsa loppukahinoissa ristiin ja olivat lopputuloksissa selkeä kolmen kärki.

Hakala päihitti Timosen kaksi kertaa turnauksen aikana (60-10 ja 60-26) ja eteni finaaliin Aholaa vastaan. Aholalla puolestaan oli pieni yliote Hakalasta, kun oli kukistanut tämän aluksi 60-44 ja nyt finaalissa 60-38.

Anjalankoskella kolme seuraavaa sijaa menivät turnauksen sijoitetuille pelaajille, Helsingin seurojen edustajille kun PVK:n Tatu Tainio oli neljäs, HBK:n Kari Puuska viides ja HBK:n Jari Teittinen kuudes.

Mikkelin Aki Ikonen aloitti kauden mukavasti olemalla seitsemäs ja kilpailujenjohtajana toiminut IBK:n Jari Mahlio oli kotiseuran paras edustaja kahdeksannella sijalla. Yksi suurista yllättäjistä oli Helsingin Ritz-Clubin Elisa Holtari joka pelasi upeasti kolme voittoa turnauksessa ja saavutti kauden ensimmäisessä kaisan RG-kilpailussaan yhdeksännen sijan.

Seuraava RG-kilpailu pelataan marraskuussa Kultakellokilpailujen merkeissä, mutta sitä ennen on kaksi suurtapahtumaa Kaisabiljardin äärellä, kun ensi viikonloppuna pelataan Helsingissä Kaisan MM-kilpailut Sokos Hotel Presidentissä ja tämän jälkeen Helsingin Suomalaisella Klubilla YT-klubien senioreiden SM-kilpailut.