Riikka Saaranen marraskuun pelaaja

4.12.2020

Riikka Saaranen. Kuva: Andrei Kolmakow.
Riikka Saaranen. Kuva: Andrei Kolmakow.

Liiton marraskuun pelaajaksi on valittu Riikka Saaranen (CCA). Saaranen voitti straight poolin SM kultaa jo neljännen kerran, ensimmäinen voitto on vuodelta 2009. Saarasen mittavalle ansiolistalle tuli lisäys myös kaisan naisten Suomen mestaruudesta kuluneelta kesältä.

1. Tämä oli jo uran neljäs SM kulta streitistä (edelliset vuosilta 2009, 2011, 2016) Miltä tuntui taas päästä voittokantaan kiinni?

- Erittäin hyvältä, edellisestä streittivoitosta onkin jo muutama vuosi vierähtänyt ja tämä on poolin puolella itselleni varmaan se mieluisin laji.

 

2. Mitkä ovat mukavimmat muistosi koti- ja ulkomaisista kisoista?

- Niitä on todella paljon. Voisi sanoa, että ehkä ulkomaan kisat ovat opettaneet eniten. Hyviä hetkiä on koettu näiden vuosien aikana ja paljon kokemusta olen saanut niin koti- kuin ulkomailta. On ollut myös hienoa tutustua moniin uusiin ihmisiin.

 

3. Mikä sai sinut aikoinaan aloittamaan biljardin ja edelleen pysymään lajin parissa?

- Katselin tarpeeksi kauan vierestä, kun muut pelasivat paikallisessa pubissa ja halusin itsekin oppia. Eli oikeastaan ihan sattuman kautta päädyin tämän lajin pariin. Biljardista on vuosien varrella tullut rakas harrastus, jossa haastetta riittää edelleen. Olen saanut matkani varrella paljon apuja eri ihmisiltä, suuri kiitos siitä heille :)

 

4. Mitkä ominaisuudet ovat parhaimpia puoliasi ja missä olisi vielä kehitettävää?

- En ole ehkä se maailman kärsivällisin ihminen ja teen välillä sellaisia harkitsemattomia ratkaisuja pöydällä, jotka ovat osoittautuneet huonoiksi. Toisaalta taas minulle on kertynyt paljon kokemusta ja näkemystä ja koen, että niiden ohella myös rohkeus ja itseluottamus pelitilanteessa ovat usein kantaneet pitkälle.

 

5. Mitä ajattelet biljardiurasi tulevaisuudesta?

- Olen pelannut aktiivisesti 24 vuotta ja vielä intoa kisailuun riittää. Uskon, että tulen aina jollakin tavalla olemaan lajin parissa, tämä on kuitenkin ollut suuri osa elämää jo vuosia. Mitään sen suurempia tavoitteita minulla ei enää ole.