Jesse Särkisilta lokakuun pelaaja

17.11.2020

Jesse Särkisilta. Kuva: Tuomas Komi
Jesse Särkisilta. Kuva: Tuomas Komi

Jesse Särkisilta, EBK, on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Särkisilta oli vahva koko kuukauden. Poolissa tuli pari SM kultaa (Juha Pekkarisen parina), 9-pallon divarimestaruuskisassa kolmas sija sekä kaisassa EBK:n 40v juhlakilpailun voitto (87 pelaajaa).

1. Olit myös viime syksynä vahvassa kunnossa (sinut valittiin kuukauden pelaajaksi myös viime vuoden lokakuussa), onko syyskauden menestykseen jotain erityistä syytä?

- Luulen, että kyseessä on monen pienen asian summa. Palo biljardia kohtaan on itselläni syksyllä korkeimmillaan, sillä kesät vietän golfkentillä ja biljardia alkaa olla ikävä. Toisaalta tietty kilpailemisen- ja lyöntisuorituksen rutiini pysyy yllä myös golfkentillä, joten syksyllä vain väline vaihtuu golfmailasta biljardikeppiin. Pelivuosia alkaa olla sen verran takana, että perusasiat löytyy nopeasti. 

 

2. Myös kaisan kotisalin, EBK:n kisavoitto tuli jälleen, alkaako olla jo liian helppoa?

- Heh, ei missään nimessä. Monta asiaa pitää pyörähtää kohdalleen, että kovatasoisen kilpailun voittaa. Olin kolmen joukossa Mika Starkia vastaan pahasti alakynnessä ja Mikalla oli pari kertaa jo voitto lähellä. Sain kuitenkin kammettua pelin lopulta itselleni melko vaikealla lyönnillä. Monessa muussakin pelissä olisi voinut käydä toisin. Toki pitää pelata hyvin antaakseen edes mahdollisuuden voitolle, mutta hyvä menestykseni viime vuosien Espoon avoimissa on ollut tosi pienestä kiinni.

 

3. Mikä biljardissa erityisesti kiehtoo ja mistä siinä saat parhaimmat fiilikset?

- Ensinnäkin meillä on EBK:lla uskomattoman hieno yhteisö, jossa kaikki tulee toimeen keskenään. Toki myös oman seuran ulkopuolella koko biljardiyhteisö on mielettömän hieno juttu. Kavereita ja tuttuja löytyy kuin sattumalta ympäri Suomea.

Vaikea kuvailla, mikä itse lajissa niin paljon kiehtoo. Biljardi on ehkä yllättävänkin monipuolinen laji. Se jotenkin koukuttaa ja tuo hyviä fiiliksiä, kun oppii tai ymmärtää jatkuvasti jotain uutta.

 

4. Miten aikoinaan valikoit biljardin lajiksesi?

- Jonkinlainen mielenkiinto lajia kohtaan oli olemassa jo tosi nuorena, mutta puolivahingossa innostus lähti kunnolla liikkeelle vasta tultuani täysi-ikäiseksi, koska suurin osa lähiseudun pöydistä oli baareissa. Noin vuoden pelattuani aukesi Matinkylän sali ja se oli tärkeä juttu monella tapaa. Ei sitä tullut varsinaisesti valittua biljardi omaksi lajiksi. Tosi monia lajeja oli tullut jo harrastettua ja biljardi vain vei mukanaan.  

 

5. Jos saisit vapaasti keskittyä lajiin, niin mitä erityistä haluaisit saavuttaa biljardissa?

- Vaikea kysymys… Riippuu niin monesta asiasta. Tärkeintä itselleni on pitää laji mielekkäänä, eikä siitä saa tulla ns. pakkopullaa. En ehkä nauttisi biljardista, jos pelaisin ja treenaisin kymmeniä tunteja viikossa.