Jarno Ahola on valittu liiton helmikuun pelaajaksi

6.3.2014


Espoon Biljardikerhon Jarno Ahola on valittu helmikuun pelaajaksi. Ahola voitti helmikuussa kaksi kaisan rankingkilpailua ja tammikuussa yhden, eli kolme peräkkäistä rgkisan voittoa. Ahola on hallinnut koko kauden ajan kaisan rankingsarjaa.

1. Kolmen kaisakilpailun voitto peräkkäin, mistä moinen huipputaso?

- Tälle kaudelle asetin tavoitteeksi kokonais RG:n voiton kun pitkästä aikaa oli mahdollisuus pelata kokonainen kausi läpi. Tästä ainakin sain paljon motivaatiota käydä kisoissa ja treenata. Treenimäärät on ollu semmoista 1-2 kertaa viikossa systemaattista treeniä + viikkokisat. Mutta kyllä olen sitä mieltä aina ollut että pikkuasiat pitää onnistua ja jopa käydä hieman tuuri että voittaa kisat sillä hyviä voittajaehdokkaita löytyy joka kisassa vähintään 5-10 pelaajaa ja lisäksi kaisassa yllätysmomentti johtuen pelin lyhkäisyydestä on myös suuri.

2. Johdat ylivoimaisesti rgsarjaa, miten arvioisit lyhyesti omia kilpailujasi tähän saakka?

- Tähän saakka olen pelannut 10 kisaa joista ainoastaan ensimmäiset kisat lukuun ottamatta olen päässyt kaikissa palkinnoille ja 5 finaalia joista 4 voittoa niin ehkä paras sana kuvaamaan kulunutta kautta on aktiivisuus treenipöydällä ja tasaisuus kisoissa.

3. Mitä mietteitä loppukauden kaisakilpailuista?

- Loppukausi on mielenkiintoinen sillä RG systeemi kun uudistu niin mielenkiintoista on seurata nyt kun kaikilla alkaa melkein olemaan 9 kisaa käytynä että miten RG lista elää, oma toinen päätavoite tälle kaudelle on talopaikka kaisassa ja siellä pelata hyvin, joten ainakin SM kisat tulee pelattua. 

4. Voitit ensimmäisen kaisan Suomen mestaruutesi 10 vuotta sitten, miten pelaamisesi on muuttunut vuosien saatossa?

- No ainakin ajatusta ja taktista puolta on tullut paljon lisää ja tottakai iän myötä semmoista tasaisuutta. Mutta kyllä niissä silti on edelleen aika paljon samaa. Lisäksi tästä ensimmäisestä SM vuodesta tekniikka on muuttunut paljon parempaan suuntaan.

5. Ketkä neljä pelaajaa arvioit pääsevän kaisan SM finaalitapahtumaan tänä keväänä?

- Todella vaikeata nimetä neljän kärkeä sillä niin kuin aiemmin sanoin niin kaisassa yllätysmomentti on todella iso ja lisäksi hyviä pelaajia on todella paljon ketkä voi osallistuessaan pärjätä. Mutta RG 8 parhaan lisäksi mm. Kulmala, Rask, Hakala, Komi, mutta oma veikkaus 4 parasta (kun kerta pakko on sanoa) Ahola Jarno, Pasanen Ville, Kulmala Pasi, Koponen Markku.