Heikki Niva on valittu maaliskuun pelaajaksi

3.4.2020

Heikki Niva
Heikki Niva

Heikki Niva (EBK) saavutti upeasti snookerin Euroopan mestaruus hopeaa Portugalissa. Koko turnauksen vahvasti pelannut Heikki kukisti semifinaalissa Belgian Kevin Hanssensin, mutta finaalissa Walesin ex-pro Andrew Pagett oli parempi lukemin 5-2. 

1. Semifinaali oli tiukka ja teit siinä pari hienoa breikkiä ja sait viimeisen erän käännettyä itsellesi. Miltä semifinaali tuntui kokonaisuudessaan?

- Tuttu oli vastustaja jolle kahdesti aikasemmin kyykänny... Aika keskinkertanen suoritus mutta viivan yli päästiin joka on aina pää asia. 

2. Finaalissa ei pitkiä breikkejä nähty, taisi olla tarkkaa peliä molemmilta? Ensimmäisen erän jälkeen Pagget meni menojaan, mitä sanoisit finaalipelistä?

- Oma taso ei vielä riitä pelaamaan kolmatta päivää putkeen tasasesti hyvin vaan heittelyä liikaa... Huono peli siihen paikkaan.

3. Olet saavuttanut nyt MM:n viidennen sijan ja EM:n hopeaa, mitä mietit nyt kansainvälisen urasi tästä hetkestä?

- Kilpailemisessa on otettu jonkinlainen askel eteenpäin mutta taso ei vielä riitä lähellekkään ammattilaisten ympyröissä... Siellä syötäs elävältä samantien!

4. Onko sinulla tietoa mahdollisuudesta ammattilaisturneelle pääsystä EM hopean ansiosta?

- Voittaja pääsee ja kakkonen ei.

5. Portugalissa pelattiin poikkeusoloissa koronaviruksen takia, mitä ajatuksia maailmanlaajuinen epidemia siellä kisapaikalla herätti?

- Osa jätti tulematta ja osa lähti kotiin. Kyllä siellä silti oli lähes kaikki jotka kisan pystyy oikeasti voittamaan mukana muutamaa lukuun ottamatta. 

6. Kisamatkan jälkeen olit karanteenissa ja muutenkin nyt on rajoitettua moni harrastaminen. Miten sinun harjoittelusi tällä hetkellä sujuu?

- Kotiin palattuani kaksi viikkoa karanteenia ja sitten palaan harjoittelemaan normaalisti. Käyn muutenkin varhain aamuisin jolloin klubillamme ei ole yleensä ketään. Tilanne voi toki muuttua ja liikkumis kieltoja tulla sen näkee sitten...