Jesse Särkisilta lokakuun pelaaja

12.11.2019

Jesse Särkisilta
Jesse Särkisilta

Jesse Särkisilta (EBK) on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Särkisilta nappasi viikon välein kaksi kilpailuvoittoa. Ensin poolissa divarimestaruuden 9-pallossa ja heti perään seuraavana viikonloppuna kotisalillaan kaisan Espoon avoimet rankingkilpailun.

1. Lajin vaihdos peräkkäisissä kilpailuissa vaikuttaa olevan sinulle helppoa?

- Kyllä siinä aina hetki menee lyöntiasennon ja tuntuman löytymiseen, kun siirtyy lajista toiseen. Ei siis missään nimessä helppoa ja aiemmin olen kokenut sen todella haastavaksi, mutta viime vuosina olen oppinut mukautumaan vaihtoon hieman nopeammin. 

2. Voitit jo toistamiseen kotisalin kisan Espoossa parin vuoden sisällä. Onko oman salin kisoissa tunnelma erilainen ja onko pöytien tuntemuksesta apua?

- Tämän vuoden Espoon avoimiin olimme juuri hankkineet pari uutta pöytää Kaisan MM kisoista, enkä ollut niihin kummemmin ehtinyt vielä tutustua. Mutta kyllä kotisalilla on tietenkin kiva aina pelata ja lähtökohdat menestymiseen paremmat, kuin vieraassa paikassa vierailla pöydillä.  

3. Nousit poolin rglistalla sijalle 69 vain kahden kisan pisteillä. Miten jatkat tällä kaudella poolin parissa?

- Varmaan tulee käytyä jokunen 1. divisioonan kilpailu ja mahdollisesti jotkut SM kilpailut. Lisäksi toki avoimia kisoja mahdollisuuksien mukaan. 

4. Myös kaisan rglistalla olet kahden pelatun kisan jälkeen hyvin sijalla 13. Entä miten kaisakisat maistuvat jatkossa?

- Kaisakisat maistuvat toki myös jatkossa, mutta kummassakaan lajissa en ole tehnyt kisakalenteria etukäteen ja menen täysin fiiliksen mukaan. Kummassakaan lajissa ei liene kovin ehjää kautta tiedossa. Jokunen karakilpailukin tulee varmasti käytyä, sillä saimme EBK:n klubille kolmannen karapöydän ja rg kilpailujen osallistumismaksukin on nyt huokea 30€. Kannattaa tulla kokeilemaan!

5. Kun vertaat näitä pelaamiasi em. pool ja kaisakisojen finaalipelejä, niin kummassa oli enemmän jännitystä ilmassa ja miten nuo eri lajien ottelut erosivat toisistaan?

- Molemmat olivat erittäin tiukkoja ja jänniä pelejä ja vastustajatkin olivat pallon päässä voitosta. Poolissa olin 3-6 perässä, mutta nousin 7-6 voittoon ja kaisassa olin jo 5-44 perässä. Kaisan finaalissa oli niin monta kertaa partti jo lähellä kummallakin, että se oli kuitenkin loppujen lopuksi näistä jännittävämpi.