Joulukuun pelaaja Miika Virtanen

14.1.2019

Miika Virtanen
Miika Virtanen

Miika Virtanen (EBK) on valittu liiton joulukuun pelaajaksi. Miika Virtanen voitti joulukuun alussa jo toisen Karan mestaruussarjakilpailun (kolmesta pelatusta), nousi tuolla voitolla myös kokonaisrankingin kärkeen ja voitti tammikuun alussa myös Karan Pari SM-kultaa. Hän nousi lyhyessä ajassa Karabiljardin Suomen kärkeen ja oli varmasti vuoden 2018 yksi ahkerimmista karatreenaajista EBK:lla.

1. Pisin sarja, paras yksittäisen pelin keskiarvo kilpailussa?

- Pisin sarja mestaruussarjan RG-kisoissa on ollut 7. Kyseinen peli oli myös paras, 20 pistettä 18 lyöntivuorossa (ka 1.111). Harjoituksissa on tullut 10 sarja.

 

2. Paras kisamuisto?

- Taitaa olla ensimmäinen mestaruussarjan RG-kisan voitto. Tavoitteeni oli päästä kuluvalla kaudella uudestaan finaaliin ja sillä kerralla tuli voitto kokeneesta Hannulan Samista.

 

3. Milloin olet aloittanut karan pelaamisen ja miksi?

- Aloitin karan pelaamisen tammikuussa 2016. Olen pelaillut vuosien varrella jonkun verran poolia ja joskus tuli kokeiltua 3-vallin karaan liittyviä asioita pool-pöydällä. Osallistuin lopulta Espoossa karan viikkokisoihin, peli vei saman tien mennessään.

 

4. Miten harjoittelet? Minkälaisia harjoitusmetodeita käytät? Mistä olet saanut oppia lajiin?

- Harjoittelen viikkokisan lisäksi 1-2 kertaa viikossa. Tärkeintä harjoittelussa on laatu. Kun pelaan toisen kanssa, pelaan kuten kisoissa. Yksin harjoitellessa on oleellista tutustua paljon uusiin lyönteihin sekä hioa vanhoja asioita tarkemmiksi. Lisäksi katson pelejä netistä ja perusteita olen opiskellut myös parista kirjasta sekä lajiin keskittyneistä web-sivustoista. Myös pelikavereilta on tullut vinkkejä kisoissa ja harjoituksissa.

 

5. Mikä karassa on parasta?

- Parasta karassa on uuden oppiminen ja muiden lajin harrastajien tapaaminen. 3-vallin karaan liittyy erityistä mystiikkaa erilaisten laskennallisten systeemien muodossa. Dynaamisen luonteensa vuoksi peli on myös hyvin erilainen, usein ottelun alku saattaa lähteä hyvään liitoon ja yhtäkkiä muuttua turhauttavan vaikeaksi. Peleissä on myös usein läheltä piti -tilanteita, jotka lisäävät oman hauskan dramatiikkansa.

 

6. Miten karaan saataisiin lisää pelaajia?

- Puolentoista vuoden aikana lajiin on tuotu divisioonasarja, joka keräsikin muutamaan kisaan hyvin osallistujia. Lisäksi Espoossa pelattiin triathlon -kisa kolmessa eri pelimuodossa. Juuri tällaista toimintaa laji tarvitsee herättääkseen uusissa ja vanhoissakin pelaajissa kiinnostusta. Näin saadaan kasvatettua aktiivisuutta, josta voidaan ottaa taas uusi askel. Espoossa järjestettäviin viikkokisoihin kannattaa ehdottomasti tulla, jos tuntee pienintäkään kiinnostusta lajia kohtaan.