Stefan Sellberg on valittu liiton syyskuun pelaajaksi

19.10.2018

Stefan Sellberg. Kuva: Jan Morelius
Stefan Sellberg. Kuva: Jan Morelius

Stefan Sellberg teki paluun voittajien kerhoon vuosien jälkeen FPT Rg1 kilpailussa. 3-kertaisen Suomenmestarin paluu Suomen huipulle hoitui tyylillä, kuten aina Sellbergin pelatessa.

1. Miltä tuntuu tulla takaisin Suomen huipulle muutamien hiljaisempien vuosien jälkeen?

- Tuntuu todella hyvältä mutta samalla epätodelliselta ja tiedän olleeni myös melkoisen onnekas. En mitenkään osannut odottaa menestystä jo nyt. Asetin kesällä tavoitteekseni ottaa mitali tammikuun Tupla-SM kisoissa ja siitä syystä ryhdyin, yli 10 vuoden tauon jälkeen taas harjoittelemaan.

 

2. Mitä mieltä olet straight poolista ja onko se kuulunut sinulla aina ohjelmaan?

- Straight Pool on mielestäni erittäin opettavainen laji ja se kehittää pelaajaa yhä monipuolisemmaksi. Straight Pool on ollut lempilajini jo todella pitkään. Urani ollessa aktiivisimmillaan tein lähes joka harjoittelukerralla yli 100 sarjan ja paras arvokisaotteluni oli juuri Straight Poolissa.

 

3. Seuraavaksi onkin streitti SM kilpailu, mitä odotuksia sieltä?

- Kyllä se tavoite täytyy olla mitali mutta samalla tiedostan realiteetit ja yritän pysyä nöyränä sekä ennen kaikkea muistaa nauttia pelaamisesta.

 

4. Olet nyt neljättä kautta FPT:llä, miltä sarja vaikuttaa?

- Sarja on ollut hyvä ja siinä on jatkuvasti saanut kohdata kovia vastustajia. Nyt toivoisin että saataisiin vietyä kisat yhä useammin suuren yleisön seurattavaksi. Sarja kun on äärettömän kovatasoinen, kansainväliselläkin mittarilla mitattuna.

 

5. Kerro kolme sinulle tärkeää asiaa biljardista?

- Biljardi on tuonut minulle uskomattomia kokemuksia ja elinikäisiä ystävyys-suhteita.

Se että saan mahdollisuuksia markkinoida rakasta lajia yhä useammalle ihmiselle.

Kun pelaan niin unohtuu kaikki muu, joka saattaa mieltä painaa, kuten työkiireet ym.