Joulukuun pelaaja Tomi Ahonen

26.1.2018

Tomi Ahonen
Tomi Ahonen

Liiton joulukuun pelaajaksi on valittu Tomi Ahonen (AC Luna). Ahonen on selkeä rankingykkönen poolin seniorien MN42 sarjassa voittaen myös joulukuun rankingkilpailun. Ahonen nappasi myös MN42 sarjan SM kultaa 10-pallossa tammikuussa.

1. Olet pelannut tasaisen kauden, miten arvioisit omalta osaltasi tähän mennessä mennyttä kautta?

- Olen kauden alusta pitänyt itselleni selkeitä tavoitteita joka kilpailuun ja kauden loputtua katson olenko pystynyt suorittamaan kauden tavoitteiden mukaisesti. Koska sarja on erittäin tasainen ja pitkä tulee kauden aikana huonojakin kilpailuja. Tavoitteenani on päästä joka kisassa Cup-peleihin mutta kuitenkin keskittyen jokaiseen kisaan erikseen enkä tarkastele RG-sijoituksia/pisteitä.

 

2. Suhtaudut tosissaan lajiin ja kilpailemiseen, mikä sinua motivoi eteenpäin?

- Kyllä se motivaatio löytyy varmasti kilpailuvietistä ja vaikka ikääkin on niin pystyisi (ehkä) vielä kehittämään itseään paremmaksi. Ja tänäkin (myös edelliset) kautena yksi merkittävimmistä tekijöistä on muut sarjan pelaajat. Joka kisaan pystyy lähtemään hyvillä mielin kun tietää että paikalla on toinen toistaan mahtavampia pelikavereita, juttu miehiä ja naisia. Hyvä ilmapiiri kilpailuissa.

 

3. Jos voisit tehdä jotain asioita toisin aloittaessasi aikoinaan biljardin, mitä ne olisivat? Entä mitä olet tehnyt oikein?

- En tiedä tekisinkö mitään toisin. On vaikeaa katsoa taaksepäin ja ajatella mitä voisi tehdä toisin. Varmasti niitäkin löytyy esim. joskus ollut laiska harjoittelemaan ja sitten tullutkin kiire kisoissa. Ehkä siitä viisastuneena olen pyrkinyt pitämään tasaista harjoitusrytmiä yllä ja huolehtimaan fyysisestä kunnosta. Myös kilpailujen aikana keskittynyt enemmän ruokailuun ja pyrkinyt aikatauluttamaan syömistä ja pientä ulkoilua.

 

4. Mitä asioita haluat vielä kehittää omassa pelaamisessasi? Entä mitkä osa-alueet ovat vahvimpiasi?

- Kehittämistähän löytyy. Kyllä yksi olisi sellainen pieni maltti, ei välttämättä tarvitsisi joka palloon lähteä hyökkäämään. Tekniikassa hieman ja tulla paremmaksi All-Round pelaajaksi. Tasaiseksi joka pool-lajissa. Vahvuuksia on varmasti hyvä fyysinen kunto ja periksiantamattomuus. Terve itsekritiikki ja pystyy unohtamaan nopeasti jos peli mennyt huonosti. Lisäksi mukautuminen eri pelirytmiin.

 

5. Mitä tavoitteita sinulla on kuluvalle kaudelle?

- Tavoitteena on ollut kauden alusta asti pelata tasainen RG-kausi ja sitä kautta mahtua kesän EM-kisajoukkueeseen. Ja jos olen pystynyt pelaamaan paikan Hollantiin niin siellä ilman muuta henkilökohtainen sekä joukkue mitali. Eihän tuollaisten pelikavereiden kanssa voi olla vähempään kuin mitaliin tyytyväinen.