Janne Wiss on valittu lokakuun pelaajaksi

17.11.2017

Janne Wiss
Janne Wiss

Janne Wiss, Cue Sports Turku, on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Wiss on voittanut kauden kaikki karan kolme mestaruussarjan rankingkilpailua, viimeisen marraskuussa näytöstyyliin. Wiss pelasi myös hyvin PM kilpailuissa Tanskassa.

1. Olet noussut karassa maan ykköspelaajaksi, mitkä ovat sen avaimet?

- Suurin merkitys menestymiselleni ovat mahtavat ihmiset ympärilläni, jotka tukevat minua henkisellä puolella kuin myös rahallisesti. Tähän kuuluvat ystävät, vanhemmat, sponsorit ja kaikki jotka kannustavat minua jatkamaan. Myös oman kotisalin tuki on hyvin tärkeää ja olen näistä hyvin kiitollinen. Edellämainitut asiat ovat antaneet minulle motivaatiota reenata lähes päivittäin. Myös periksiantamaton luonne vie eteenpäin. Etuna on myös Robin Hullin ja Kim Laaksosen tuoma esimerkki, jota olen päässyt seuraamaan läheltä koko biljardiurani aikana. Kiitos teille kaikille!

2. Olet käynyt useissa ulkomaan kilpailuissa EM ja PM tasolla, miten ulkomaisten pelaajien peli eroaa suomalaisista?

- Hyvien ulkomaalaispelaajien ero suomalaisiin on tietous, kokemus ja kisarutiini. Monet ovat pelanneet montakymmentä vuotta ja saaneet oppinsa maailmanluokan pelaajilta. Suomessa on pelaajia, joiden tekniikka riittää maailman huipulle.

3. Mitä vaatisi päästä Euroopan kärkitasolle karassa? Mikä on karassa pelaajan tärkein ominaisuus?

- Maailman kärkeen pääseminen vaatii käyntejä maissa, joissa pääsee esim. kuukauden aikana pelaamaan päivittäin maailmanluokan pelaajien kanssa. Lisäksi se vaatii monien vuosien laadukkaan reenaamisen ja ahkerasti pitäisi käydä ulkomailla myös kisoissa. Varmasti se vaatii myös paljon muuta, mutta edellä mainitut asiat ovat välttämättömiä. Esim. Tanskassa olisi mahdollisuus kehittyä paljon.

4. Pelasit Rg3 kisan finaalin huikealla yli 2 keskiarvolla ja teit kaksi kuuden sarjaa. Mitä teit erilailla kuin ennen ja mitä pitkän sarjan onnistuminen vaatii?

- Finaalipelissä kaikki onnistui ja keskittymiseni ei herpaantunut hetkeksikään. Pitkän sarjan tekeminen vaatii 110% keskittymisen sekä hyvän tatsin ja pääsemisen pöytään sisään.

- Haluan kiittää lopuksi biljardiliittoa kaikesta avusta ja huomiosta. Turun AuraBiljardia (Marge ja Marko) peliolosuhteista ja muusta tuesta. Sponsoreita (Johacon Lkv Oy, Woti's, Taom, CST, Pub Jaska) rahallisesta tuesta! Lähimmät ystävät kiitos henkisestä tuesta! Vanhemmille kiitos kaikesta mahdollisesta tuesta. Kannustajille tuhannet kiitokset kannustuksestanne! Tämä on teidän ansiota!

Terveisin Janne Wiss