Elokuun pelaaja Jere Virtaranta

6.9.2017

Jere Virtaranta
Jere Virtaranta

Jere Virtaranta (CCA) on valittu liiton elokuun pelaajaksi. 15-vuotias järvenpääläinen voitti Hollannissa poolin EM kilpailussa U17 sarjassa 8-pallossa pronssia sekä oli kantavia voimia U17 joukkueen voittaessa EM kultaa. Joukkuepeleissä Jere voitti kaikki omat ottelunsa.

 

1. Minkälaisia ajatuksia henkilökohtaisen EM pronssin saavuttaminen on herättänyt?

- Totta kai olen iloinen siitä - EM-pronssi on tähänastisen urani ehdoton kohokohta, arvostan sitä jopa enemmän kuin joukkuekultaa. Innostus lajiin on vain kasvanut mitalin myötä ja on kiva nähdä, että kova treenaaminen tuottaa tulosta. Iso kiitos Viitalan Nikolle sekä Keravan Cue Actionin väelle, kun olette auttanut minua eteenpäin poolin saralla ja Häkkisen Jannelle vastaavasti snookerin puolella.

 

2. Entä joukkue EM kulta. Mitä joukkuepeleistä jäi mieleen?

- Päällimmäisenä jäi mieleen koko joukkueen halu voittaa, kaikki antoivat 110% itsestään irti. Omasta pelistä jäi tosi hyvä fiilis, koska en hävinnyt yhtäkään matsia. En oo koskaan pelannut näin tasaisen hyvin missään kisoissa. Kyllä kaksi mitalia ihan hyvältä maistuu.

 

3. Olet ehtinyt osallistua jo useaan juniorien arvokilpailuun poolissa ja snookerissa. Mikä kansainvälisissä kisoissa on parasta?

- Se on ihan eri maailma, ei semmosta koe missään muualla. On aina kiva tutustua uusiin ihmisiin ja pelata uusia vastustajia vastaan. Oma mielipiteeni on, että snookerin kv-kisoissa on jopa vähän parempi tunnelma kuin poolissa, koska se on maailmalla arvostetumpi peli, mikä tuo siihen jotenkin ”arvokkaampaa” fiilistä.

 

4. Olet pelannut sekä poolia että snookeria.  Miten se on kehittänyt sinua pelaajana?

- Sitä on aika vaikea selittää, mutta se on kehittänyt aika paljon mm. pelinlukua ja lyöntivalikoimaa. Samalla oon saanut monipuolisuutta biliksen harrastamiseen. Kun pelaa molempia, niin omasta mielestäni siinä kehittyy eräänlaista pallosilmää kun on erikokoisia palloja, ainakin itsellä huomannut että ei mulla vaikuta snookeriin jos mä pelaan poolia.

 

5. Minkälaisia tavoitteita olet ajatellut lähivuosille?

 - Ainakin menestyä paremmin snookerin EM-kisoissa ja kotimaan kisoissa, poolissa pärjätä tasaisesti divareissa ja ois kiva jos jossain vaiheessa pääsisin kokeilemaan millaista on pelata Finnish Pool Tourilla. Sitten tietenkin näiden mitalien myötä ois kiva saada se henkilökohtainen EM-kulta poolista, mutta sen eteen pitää tehdä vielä enemmän duunia. Mutta ennen kaikkea kehittyä pelaajana molemmissa muodoissa. Seuraavina vuosina haluaisin ruveta pelaamaan enemmän kaikkia biljardimuotoja ja käydä niissäkin SBIL:n Rg- kisoissa.