Toukokuun pelaaja Tero Räisänen

31.5.2017

Tero Räisänen
Tero Räisänen

Oulun Biljardikerhon Tero Räisänen on valittu liiton toukokuun pelaajaksi. Räisänen voitti pyramidin SM kultaa suvereenisti 5-0 tuloksella. 19-vuotias Räisänen saalisti kaudelta myös kaksi SM pronssia, Moskovskajasta sekä Pari SM kisasta yhdessä Henri Mäen kanssa. Räisänen oli lopulta rankinglistalla toisella sijalla, Räisäsellä oli myös sarjan paras voittoprosentti kaikista pelaamistaan otteluistaan.

1. Kaudelta yhteensä kolme SM mitalia joista Kultsan mestaruus kruununa, kerro pääasiat mistä kauden hyvä vire johtui?

 - Mielestäni turnauksissa oon pärjänny sen takia, että parannan loppua kohti yleensä huomattavasti ja ei tuu oikeen mitään turnausväsymystä ollenkaan, päinvastoin. Ennen en tykännyt treenata ollenkaan yksin, mutta tässä lähivuosina olen alkanut myös treenata yksin lyöntejä enkä pelkästään pelata kaverin kanssa. Käytin myös tosi paljon aikaa biljardiin, mutta nykyään olen pienentänyt tuntimääriä ja keskittynyt ottamaan ne huolellisemmin ettei tulis turhanpäivästä räiskimistä mistä on vaan loppujen lopuksi harmia ja heijastuu huonoina ratkaisuina kisatilanteissa. Yleensä pari viikkoo ennen kisoja on rutiineja jota teen ja ne tuntuu auttavan. Olen tyytyväinen kauteen ja sen kruunasi tää kulta. Ens kaudella aion myös kiertää jonkin verran myös kaisakisoi ja tavoitteena on  menestyä kisoissa ja kehittyä pelaajana.

 

2. Päihitit SM finaalissa kokeneen Jarno Aholan, kerro vielä finaalista?

- Finaalin lähestyessä fiilis oli todella hyvä ja en malttanut oikeen odottaa että pääsen pelaamaan. Sain peliin loistavan startin ja tein aloituksesta heti kuusi palloa, huonon jatkopelin johdosta en kuitenkaan tehnyt siitä aloitusparttia. Jarno pääsi vielä tasoihin erässä mutta sain käännettyä sen itselle. Heti seuraavassa erässä Jarno missas alotuksen ja rankaisin siitä kuudella pallolla. Itselle tuli yksi tyhjä aloitus ja kahdesta muusta aloitusesta kuuden ja seitsemän sarjat. Pääsin siis pöytään tosi hyvin sisälle. Vaikka tulos olikin minulle 5-0, niin siinä oli monta erää mitkä ois voinu mennä kummalle vaa, hyvää taistelua ja tekemistä.

 

3. Miksi olet valinnut pyramidin päälajiksesi ja mikä siinä on parasta?

- Tykkään pyramidista pelinä enemmän kuin muista, myös kisoissa on yleensä ollu hyvä ja rento meininki. Pelin kulku siinä on mukavaa. Mielestäni lajissa on parasta on sen säännöt, jotka tulevat esiin myös hyökkäyksissä että safetyissä, joka tekee siitä mielenkiintoista ja vaativaa vallisääntöjen takia.

 

4. Kuinka kauan olet pelannut ja mikä sai aloittamaan biljardin harrastamisen?

- Olen pelannut noin viisi kautta, mutta niistä ehkä kaksi kautta enemmän tosissaan. Ensimmäiset sbilin kisat pelasin 2013 vuoden alussa kokkolassa, jotka olivat pyramidiä. Aloitin pelaamisen suoraan kaisasta, jota kaveri Aku (Akseli Matikkala) pyysi pelaamaan hänen kanssaan  hänen itse hieman ennen minua lajia testanneena. Aluksi saattoi kestää kauankin ennenkuin siinä mitään aikaseksi sai, mutta ainaku pienikin onnistuminen tuli niin se pelaaminen koukutti enemmän ja enemmän. Jatkoin pelaamista ja iso kiitos tästä kuuluu Oulun keilahallille ja OBK:lle, jotka mahdollistivat hyvät olosuhteet treenata, hyvä soppari pöytämaksuista ja sponsorointia kisamatkoille.

 

5. Olet saanut kokeilla myös pyramidin kansainvälisiä kilpailuja, mitä ajatuksia sinulla on niistä?

- Joo, oon käyny parit MM kisat ja muita eri turnauksia Venäjällä. Siellä on aina siisti vetää ja on parhaat mukana, jossa saa vähä testata et mihin se oma peli siellä riittää. Mielelläni kävisin niitä enemmänkin, kunhan vaan ei oo mitää tärkeetä sillon yhtäaikaa päällä. Sponsoreita täytyy koittaa hommata jotta näitä reissuja pystyisi enemmänkin kiertämään oman maan kisojen yhteydessä.