Tuure Lappalainen huhtikuun pelaaja

5.5.2017

Tuure Lappalainen
Tuure Lappalainen

Nuori turkulainen Tuure Lappalainen, AuraBiljardi Turku (14 v.) on valittu liiton huhtikuun pelaajaksi. Lappalainen saavutti huhtikuussa juniorien SM-kultaa snookerissa. Lisäksi Lappalainen pelasi keväällä hyviä otteluita snooker juniorien EM kilpailuissa ja voitti uran ensimmäisen 1-divisioonan rankingkilpailun.

1.       Junnu SM voitto, mitä kisasta jäi päällimmäisenä mieleen?

- Odotuksiin nähden tuntuu, että ylitin itseni. Oli mukavaa pelata ja nähdä uusi sali. Pelit olivat tasaisia ja kisoissa oli hyvä henki, kiitokset vielä järjestäjille!

2.       Voitit sen finaalissa Patrik Tiihosen, kerro siitä lisää?

- Menin pelaamaan rennolla otteella ja sain hyvän alun, tein ekaan frameen yli 50 breikin. Keskittyminen pysyi hyvin ja jopa parani loppua kohden. Pate pääsi peliin hyvin mukaan ja meinasi viedä matsin kontraan, mutta nousin snookerin takaa ratkaisuerässä voittoon.

3.       Olit maaliskuussa junnu EM kisoissa, mitä sanoisit kansainvälisestä tasosta?

- Juniorien huipulle on vielä matkaa. Pystyn kuitenkin jo antamaan kärkipelaajillekin vastusta, vaikka vähän alisuoritin Kyproksen kisoissa.

4.       Täytät kohta 15 vuotta. Kuinka kauan olet harrastanut snookeria ja miksi aloitit?

- Aloitin 12-vuotiaana, en ollut sitä ennen pelannut mitään biljardilajia. Televisiosta olin joskus nähnyt snookeria ja menimme kerran koittamaan itse, jäin heti lajiin koukkuun.

5.       Miten Suomeen saataisiin lisää junioreita lajin pariin?

- Vaikee juttu. Ehkä suurempi näkyvyys mediassa voisi tuoda lisää pelaajia.

6.       Minkälaisia tavoitteita sinulla on snookerissa?

- Halu kehittyä, ensin Suomen huipulle ja sitten maailmalle pelaamaan. Junioreissa olen kyllä jo päässyt ulkomaillekin, mutta jatkossa haluan sinne aikuisten sarjassa.

7.       Mikä on snookerissa parasta?

- Nähdä oma kehittyminen, snooker on tosi vaikea laji. Snookerissa on hyvä meininki treeneissä ja kisoissa, olen saanut paljon uusia tuttavuuksia, joiden kanssa on kiva pelata ja höpöttää.