Jani Uski, lokakuun pelaaja

11.11.2016

Jani Uski
Jani Uski

Kotkalainen Jani Uski (BK) on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Uski voitti lokakuussa straight poolin Suomen mestaruuden sekä otti FPT:n rankingvoiton syyskuun puolella. Uski on siis dominoinut poolin alkukautta hienosti.

1. Pari viime kautta on ollut jo hyviä ja tämäkin kausi on alkanut hienosti. Onko tason säilytys ollut itsellesi yllätys vai hyvän harjoittelun tulosta?

- Kauden aloittaminen kahdella voitolla on ollut ehkä pienoinen yllätys, koska kesällä ei tullut harjoiteltua hirveästi. Kauden molempien kisojen teemana on ollut, että olen pystynyt parantamaan peliäni avauskierroksilta loppua kohden.

2. Streitistä SM kultaa. Olet sanonut sen olevan sinulle mieluisin pelimuoto, mikä streitissä viehättää?

- Nykyään ei ole tiettyä suosikkia, kaikki on mieluisia. Streitissä viehättää sen haastavuus ja tietty strategisuus

3. Mitkä ovat streitin pisimmät sarjat treeneissä ja peleissä?

-Kisapeleissä olen tainnut tehdä pari kertaa 98 sarjan. En oo kauheesti treenannu streittiä, mutta isoin sarja on ollut joku 120.

4. Olet tällä hetkellä poolin ehdotonta kärkeä Suomessa ja otteluiden ennakkosuosikki. Onko se näkynyt vastustajien suhtautumisessa sinuun?

- En ole ainakaan itse huomannut, että vastustajat suhtautuisivat jotenkin eri tavalla.

5. Ketä vastaan haluaisit pelata (biljardiammattilaiset / kuuluisuudet tms) ja miksi?

- Ei ole ketään tiettyä henkilöä ketä vastaan haluaisin erityisesti pelata. Ehkä poolin maailman top 10 äijiä vastaan olisi joskus kiva päästä mittaamaan omaa tasoa.