Sami Karttunen toukokuun pelaaja

25.6.2013

Sami Karttunen
Sami Karttunen

Liiton toukokuun pelaajaksi on valittu kaisabiljardin SM kultaa voittanut Sami Karttunen (Billiard Club of Lappeenranta). Karttunen pelasi itsensä sijoittamattomana SM alkukilpailusta finaalipäivälle. Enemmän poolkilpailuissa viime vuodet pelannut Karttunen voitti ehkä hieman yllättäen lajin erikoismiehet.

1. Voitit kaisan SM kultaa sijoittamattomana ”mustana hevosena”, miten se on mahdollista?
- Lähdin kisoihin ilman sen kummempia paineita. Pyrkimyksenä oli pelata vain niin hyvin kuin pystyy ja nauttia pelaamisesta. Alkukarsinnassa pelini oli melko hyvää alusta lukien ja jokainen voitto vain lisäsi itseluottamustani. Karsinnan päätteeksi sain vielä voitot tulevista semi- ja finaalivastuksesta joten finaaleihin oli helpompi lähteä.

2. Mitä jäi päällimmäiseksi mieleen finaalipäivästä?
- Yleisön kannustus finaalissa ja onnitteluviestien määrä ympäri Suomea mestaruuden ratkettua :). Otteluista puolestaan lopun väsymys, sillä pelasin reilu kuusi tuntia yhteen putkeen. Mahtava päivä kaiken kaikkiaan.

3. Olet viime ajat pelannut pääsääntöisesti poolia, onko poolin ja kaisan lyöntitekniikassa paljon eroa, mitä?
- Kaisapöydät ovat yleensä korkeampia kuin poolpöydät joten "stanssi" luonnollisesti muuttuu hieman. Itse lyönnissä suurin ero mielestäni on osumakohdan ajoituksessa. Poolissa kiven kontrolli on tärkeämmässä roolissa ja sen vuoksi osuman ajoitus on myöhäisempi kuin kaisassa. Kaisassa taas käytetään yleensä kovempia lyöntivoimakkuuksia ja "tatsi" on pykälän kovempi.

4. Olet myös aikaisemmin kunnostautunut snookerissa, onko se laji tulossa uudelleen mukaan?
- Katsotaan nyt. Pyrin pelaamaan kerran viikossa snookeria Saku Veikkasen kanssa, lisäksi kotonani on 12ft snookerpöytä jossa pystyisin harjoittelemaan yksinäni. Snookerissa kilpailemiseen tarvitaan kuitenkin kovaa panostusta ja painopiste minulla on edelleen poolissa, joten vähän vaikea yhtälö toistaiseksi. Ehkä jotain yksittäisiä kisoja mahdollisesti.

5. Onko sinulla pelillisiä tavoitteita ensi kaudelle, mitä?
- Poolin mestaruussarjassa yritän haastaa maamme kärkipelaajia parhaani mukaan. Pari ulkomaan kilpailua joista ensimmäisenä Swedish 10-ball open Tukholmassa heinäkuun puolessa välissä. Tärkeimpänä pystyä pelaamaan omaa parasta peliä kaikissa kilpailuissa olkoon laji sitten mikä hyvänsä.