Maaliskuun pelaaja Kari Kallio

25.6.2013

Kari Kallio
Kari Kallio

Kari Kallio (Rovaniemen Biljardikerho) voitti maaliskuussa kaisan pari SM kilpailun yhdessä Arto Tuhkasen kanssa. Lisäksi Kallio voitti Aprillikilpailun Torniossa sekä johtaa ylivoimaisesti kaisan rglistaa.

1. Voitit kaisan pari SM kultaa yhdessä Tuhkasen Arton kanssa, teillä ilmeisesti pelitavat sopii hyvin yhteen?
- Joo, kyllähän se viitisen vuotta sitten lähti kun Arton kanssa oltiin puhuttu jo aikaisemmin, että kokeillaan joskus pelata parina kun meillä on niin samanlainen pelityyli. Melkein katse riittää kun jo tietää mitä toisen pitää tehdä. Meillä on kokemus samanlainen joten hyvä on pelata.

2. Tasaisuus on ollut kauden valttisi, miten olet saanut pidettyä sen yllä koko pitkän kauden?
- Kausi lähti niin hyvin käyntiin, että siitä oli hyvä jatkaa. Sain aloituspartin heti eka kisassa Hämäläistä vastaan ja kun rankingsijoitus pysy hyvänä niin ajattelin että täytyy pitää sitä yllä. Olihan MM kisa tietysti yksi iso juttu kaudella. Käyn pari kertaa viikossa klubilla ja se tahti tuntuu sopivan minulle hyvin. En ajatellut ottaa spurttia myöskään MM kisoja varten kun tällä rytmillä on opeteltu pelaamaan ja sillä ylläpito riittää.

3. Aprilli- ja Kultakellokisan voitot sekä rglistan ykkössija. Oliko nämä suunniteltuja tavoitteita?
- Ei noita niin tavoiteltu ennen kautta, mutta kun kausi lähti hyvin käyntiin, niin voitot tuli siinä ajan kanssa. Rankinglistan kärki oli kyllä tavoitteena ja kun se näky kauden mittaan pitävän niin laskin kyllä missä kisoissa pystyn käymään ja mitkä joudun jättämään väliin.

4. Miksi kaisabiljardia kannattaa pelata?
- Olen nyt kiertänyt 30 vuotta kisoja. Olen oppinut tuntemaan kavereita ympäri maan ja saanut uusia tuttuja joka seudulta. Kyllä se on kiva käydä kisoissa. Paluumatkat on tosin aika raastavia ja raskaita, mutta on kotimatkat kivempia, kun kisassa pärjää ja on jotain kotiintuomisia.