Pessi Lyyra toukokuun pelaaja

17.6.2016

Pessi Lyyra
Pessi Lyyra

Snookerin Suomen mestaruuden voittanut Jyväskylän Biljardiseuran Pessi Lyyra on valittu toukokuun pelaajaksi. SM kullan lisäksi Lyyra voitti kauden aikana kaksi rankingkilpailua ja sijoittui snooker rglistalla toiseksi.

1. Voitit uran ensimmäisen Suomen mestaruuden ja ylipäätään ekan henkilökohtaisen SM mitalin yleisessä sarjassa. Minkälaisia mietteitä siitä?

- Hieno fiilis, enkä odottanut tällaista menestystä. Mutta jos ei luovuta, niin kaikkea voi tapahtua!

2. SM-finaalissa kohtasit oman seuran pelaajan, oliko vaikeampaa vai helpompaa pelata tuttua pelaajaa vastaan?

- Helpompaa, kun tuntee toisen pelitavan, eikä tappio harmita niin paljoa. Jos jollekulle olisi suonut voiton, niin Epulle. Tietty muillekin oman seuran pelaajille mutta nuoret ehtivät vielä. Toivottavasti kannu pysyisi seuralla ensi vuosinakin.

3. Kerro hieman SM-finaalin viime hetkistä, mihin ottelu ratkesi?

- Ottelu meinasi ratketa jo edelliseen erään, mutta Eppu nousi haudan partaalta hienosti. Tein sitten kontraan saman tempun vaikeahkon punaisen pussituksen jälkeen. Pallo kerrallaan vain, ja onneksi pääsin loppuun saakka.

4. Kerro lyhyesti minkälainen snookerfilosofiasi on?

- Filosofia on "never say die", ja yritän keskityn enemmän palloihin ja tasaiseen perusasioiden tekemiseen ja hyvään keskittymiseen kuin voittamiseen. Vahvuudet, jos niitä on, niin taktiikkapuolella, vaikka en tiedä, ovatko muut samaa mieltä.

5. Mitä kuuluu tuoreen snookerin Suomen mestarin kesään, harjoittelua vai lomaa?

- Lintubongausta ja valitettavasti töitä. Pää tyhjäksi snookerista ja elokuussa palataan lavetille.