Ville Pasanen helmikuun pelaaja

15.3.2016

Ville Pasanen
Ville Pasanen

Ville Pasanen (Ritz-Club, Helsinki) on valittu liiton helmikuun pelaajaksi. Pasanen voitti kaisan Hartwall Open kilpailun. Tammikuussa Pasanen voitti niin ikään kaisassa J. Wessmann sekä pari SM-kilpailun. Kaisan SM-kultaa hän voitti vuonna 2008. Pasasen uran aikaisempiin meriitteihin kuuluu lisäksi viisi snookerin Suomen mestaruutta.

1. Hyvinkäällä tuli kauden kolmas kisavoitto parin kuukauden sisälle. Ilmeisen hyvä pelikunto tähän aikaan vuodesta?

- Kaisa pari SM-kisoista tuli voitto ja kiitos siitä parilleni Hakalan Kimmolle. Usein onnistuminen ruokkii lisää onnistumisia ja voitto antoi rutkasti lisää Itseluottamusta. Aiemmin ongelmana oli saada tasaisia suorituksia aikaiseksi. Kuitenkin Wessmanneissa sekä Hartwall Openeissa pelasin kokonaisuutena erinomaisesti, ennen kaikkea tasaisesti.

2. Mitkä asiat (yleensä) ratkaisevat voittajan, ts. mistä seikoista menestyvät pelaajat tunnistetaan?

- Menestyvä pelaaja omaa hyvän itseluottamuksen ja pyrkii aina nauttimaan pelistä. Vastustajaa pitää mielestäni AINA kunnioittaa. Kaisassa voitto tai tappio voi olla hyvin pienestä kiinni. Paineen sietokyky on myös tärkeää.

3. Olet voittanut useita Suomen mestaruuksia ja lukuisia turnausvoittoja. Mikä tai mitkä kisat tai tapahtumat ovat urasi varrelta jääneet lähtemättömästi mieleesi?

- Snookerissa se ensimmäinen Suomenmestaruus sekä kansainväliset kisat. Kaisassa tietenkin myös Suomenmestaruus ja Kultakello kilpailut ovat aina erityinen tapahtuma.

4. Anna kolme vinkkiä nuorelle pelaajalle, joka miettii omaa uraansa kilpabiljardissa?

- Laadukasta harjoittelua, usein laatu korvaa määrän. Älä masennu jos onnistumisia ei tule ihan heti, pyri nauttimaan pelistä.

5. Olet Suomen parhaimpia all-round pelaajia, mitkä lajit valitset kevään SM-alkukilpailuista?

- Jaa-a.......