Kim Laaksonen on lokakuun pelaaja

10.11.2015

Kim Laaksonen
Kim Laaksonen

Kim Laaksonen, Turun Biljardikerho, on valittu liiton lokakuun pelaajaksi. Laaksonen voitti kaisan Kultakellokilpailun toisen kerran peräkkäin, oli straight poolin SM kilpailussa kolmas sekä pyramidin MM kilpailussa sijalla 17.

1. Miltä tuntui voittaa kaisan arvostetuin rankingkilpailu Kultakello jo toisen kerran?

- Tosi hyvältä, en olis voinu uskoa, että voisin voittaa toisen kerran putkeen. Tosi vaikea kisa voittaa. Nyt sattus sujuu hyvin.

2. Mitkä olivat sen voiton avaimet?

- En lähde ihan täysillä voittamaan vaan pitämään hauskaa ja nytkin se onnistui pelien välissä. Rentoa peliä ilman paineita, en tiedä miksi se nyt kulki noin hyvin vaikka en ole treenannut. En varmaan kiertele kaisan rankingkisoja paljoakaan, mutta nyt tuli kutsu Antti Saari kutsuturnaukseen ja seuraaviin MM kisoihin, joten ainakin noihin sitten mennään.

3. Kävit kokeilemassa pyramidia MM kisoissa, mitä mietteitä jäi siitä kisasta?

- MM kisa oli hauska kokemus. Kiva nähdä miten oikeasti huiput veti luikkia ja miten paljon sitä itse on perässä, mutta mä olen pelannut pyristä ehkä 20 tuntia koko elämäni aikana. Ehkä sitä jotain pyriskisoja vielä tulee käytyä.

4. Myös straight pool luonnistuu sinulta, mitä sanot siitä yleisesti?

- Kyl mä siitä tykkään. 9 ja 10-palloa pelataan niin paljon, että kiva pelata streittiä. Silloin tällöin treenaan sitä yksin, pitäis ehkä enemmänkin harjoitella. SM kisa meni ihan hyvin, mutta siellä piti onnistuakin kun oli tavallaan veitsi kurkulla koko ajan, niin paljon hyviä pelaajia mukana. Vähän on ollu hakusessa pool viime aikoina, mutta olin kyllä tyytyväinen pelitasooni ja tulokseen.

5. Mikä on biljardin monipuolisuutesi salaisuus?

- Heh, no en osaa kyllä sanoa, on vaan menny niin hyvin. Pelaan kaikkia lajeja ja voin vaihdella niitä päivittäin tai sitten pelaan vähän aikaa jotain ja taas vaihdan toiseen lajiin. En treenaa tai pelaa väkisin, yritän vaan nauttia joka kerran kun olen pöydällä.