Elokuun pelaaja Casper Matikainen

11.9.2015

Casper Matikainen. Kuva: Henri Kaksonen
Casper Matikainen. Kuva: Henri Kaksonen

Casper Matikainen on valittu elokuun pelaajaksi. Matikainen saavutti juniorien EM kilpailuissa pronssia 10-pallossa sekä joukkuekilpailussa.

1. Mitä sanoisit menneestä EM kisasta?

- Oli tosi kiva, että sain kaksi mitalia, henkilökohtaisen ja joukkueesta. Olisi voinut mennä paremminkin muut lajit. Semifinaalikin olisi pitänyt voittaa, vaikka olin jo 0-5 tappiolla josta nousin 4-5 tilanteeseen. Siitä tuli huono tuuri aloitukseen ja senkin jälkeen sain vielä paikan, mutta ei onnistunut.

2. Jos vertaat tätä kisaa edellisvuoden EM kilpailuun, miten sanoisit pelaamisesi kehittyneen?

- Olen kehittynyt kyllä ihan hyvin. Eka EM kisa oli vähän totuttelua ja näki mitä se on. Tämän vuoden kisaan lähdin hakemaan kirkkainta mitalia enkä enää katselemaan. Oon kyllä huomannut että kehitystä on tapahtunut ja tiedostanut tason nousun.

3. Olet aloittamassa uraasi yleisen sarjan Finnish Pool Tourilla, mitä odotat kilpailuista?

- FPT on varmaan tosi kiva sarja, kovatasoinen ja Suomen parhaat pelaajat siellä mukana. Odotan että voin pärjätä, vaikka tarkkaa tavoitetta sarjalle en ole laittanut. Odotan innolla tulevaa kautta.

4. Olet käynyt jo pool Euro Tour kilpailuissa, miltä siellä pelaaminen tuntuu?

- No se on aika lailla erilaista kuin Suomessa. Pitää pelata jokainen peli sata lasissa. Viisi kisaa olen käynyt j aina oppii uutta. Viimeksi pääsin jo 32 joukkoon, se oli hyvä suoritus ja siitä sitten vaan taas eteenpäin.

5. Mitä kansainvälisiä kilpailuja sinulla on tarkoitus pelata kuluvan kauden aikana?

- Seuraavaksi PM kisat Norjassa ja sitten Hollannin Euro Tour. Mahdollisesti vielä loppuvuodesta Euro Tor kisa mutta se ei ole vielä varma. Tulee olemaan paljon kisoja täällä kotimaassa, taitaa olla lähes joka viikonloppu jokin kisa.

6. Kuinka paljon harjoittelet viikossa ja miten se jakautuu eri osa-alueisiin?

- Pyrin treenaamaan noin puolet yksin ja toisen puolen pelikaverin kanssa. Pyrin laadukkaaseen harjoitteluun. Treenaaminen tuntuu tosi hyvältä, on kiva tulla treenaamaan ja motivaatio on korkealla.

7. Onko tälle kaudelle asetettu joitain tavoitteita?

- FPT:llä yritän pärjätä mahdollisimman hyvin ja yleisestä sarjasta tavoitteena saada SM mitali.