Toukokuun pelaaja Olli-Pekka Virho

29.5.2015

Olli-Pekka Virho
Olli-Pekka Virho

Olli-Pekka Virho, West Coast Snooker, on valittu toukokuun pelaajaksi. Turkulainen Virho voitti uran ensimmäisen henkilökohtaisen snookerin Suomen mestaruuden Helsingin Kulttuuritalolla nousten 0-3 tappioasemasta 4-3 voittoon.

1. Miltä ensimmäinen henkilökohtainen SM kulta maistuu?

- Tottakai hyvältä, sitä ei ehkä heti kisan jälkeen tajunnutkaan. Tosi hieno juttu.

2. Olit SM-finaalissa 0-3 tappioasemassa. Mitä silloin mietit ja millä sait käännettyä ottelun itsellesi?

- Pelin alussa 0-3 saakka yritin ihan liikaa. Tauolla päätin, etten enää liikaa mieti vaan menen alas ja lyön rennosti. Ei ollut enää paineita eikä hävittävää. 1-3 tilanteessa tuntui että peli kääntyy ja voin jopa voittaa. Takaa-ajosta tuli hyvä fiilis ja päätin että nyt mennään loppuun asti.

3.Mikä on snookerissa parasta?

- Haaste, snooker on vaikeaa. Pakko kehittää itseä koko ajan jos haluaa pärjätä. Haaste ajaa eteenpäin ja onhan tää siisti laji.

4. Minkälaisessa kohdassa sanoisit snookerurasi olevan tällä hetkellä mitä tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?

- Treenataan edelleen ja kehitytään. Seuraavaksi olisi heinäkuussa alle 21 v. MM kisat ja SM voiton myötä olisi ilmeisesti paikka miesten MM kisaan syksyllä. Mahdollisimman paljon kisoja pitää käydä ja tehdä töitä. Iso unelma ja tavoite olisi päästä ammattilaiseksi.

5. Kerro vielä mikä sai sinut aikoinaan valitsemaan snookerin lajiksi?

- Pelasin nuorena futista ja ajoin kartingia, mutta sitten kerran isän kanssa mentiin kokeilemaan bilistä salille ja siitä se alkoi. Pikkuhiljaa muut harrastukset jäivät pois. Aloitin snookerin noin 14-vuotiaana ja nyt olen harjoitellut ja pelannut nelisen vuotta tosissaan.