Petri Makkonen on valittu tammikuun pelaajaksi

3.3.2015

Petri Makkonen
Petri Makkonen

Hyvinkääläinen Petri Makkonen on valittu liiton tammikuun pelaajaksi. Makkonen voitti poolin mestaruussarjan osakilpailun ja sai pronssia 10-pallon SM kilpailussa.

1. Olet ollut jo muutaman vuoden kärkipelaaja Suomessa, mutta hankkinut jo meriittejä ulkomailla. Miten kotimaan ja ulkomaan kisat eroavat toisistaan?

- Taso on ulkomaan kisoissa tosi kova ja laaja, siellä on pystyttävä pitämään taso korkealla. Kotimaan kisat ovat myös hyviä, mutta täällä saattaa saada vielä mahdollisuuden vaikka löisi ohi. Pelipaikka ei sinänsä vaikuta oli sitten kotimaassa tai ulkomailla, välineet on suht samat ainakin Euroopassa ja niihin on jo tottunut. Saattaa olla vähän extra jännitystä jos kisat on jossain kauppakeskuksessa.

2. Oletko ajatellut tulevaisuudessa viettää pidempiä kilpailujaksoja ulkomailla tai peräti muuttoa lähemmäksi kansainvälisiä kilpailuja?

- Ei ole ollut mielessä. Suomesta on hyvä yhteydet eri puolille maailmaa, meni sitten Aasiaan tai USA:n. Ei Suomessa asumisessa ole haittaa biljardiammatin harjoittamisessa.

3. Onko biljardin pelaaminen ammatikseen sinulle enemmän työtä kuin huvia?

- No ei tää ainakaan tunnu pakkopullalta. Pitää suhtautua vähän molemmin tavoin. Tätä pitää tehdä tosissaan, mutta samalla pitää myös hauskaa.

4. Miten voisit vielä kehittyä?

- Tasaisuutta pitää saada lisää, taso ei saa heitellä. Huonoja suorituksia pitää minimoida.

5. Onko ammattilaisuus ollut sitä, mitä olet ehkä aikaisemmin siitä ajatellut?

- En ole ikinä ajatellut että tää olisi helppoa, tähän pitää todella keskittyä. Mutta aika lailla tämä on ollut sitä mitä olin ajatellutkin, eli ei ole tullut yllätyksiä.