Niko Järvi huhtikuun pelaaja

10.6.2022

Niko Järvi
Niko Järvi

Snooker divarin kaksi kertaa peräkkäin voittanut Niko Järvi (KoKa) on valittu liiton huhtikuun pelaajaksi. Järvellä onkin huikea kausi takanaan, sillä kaikista kauden aikana pelatusta divarin viidestä kisasta hänellä on kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa ja kerran viides.

1. Olet onnistunut hyvin tasaisesti kauden divarirankingeissa. Miten itse luonnehtisit kautta?

- En ollut käynyt kilpailuissa muutamaan vuoteen, vaikka olin kyllä säännöllisesti pelannut. Tavoitteena oli vain käydä kaikki kisat ja katsoa miten menee. Heti kauden ensimmäisessä kilpailussa pääsin finaaliin ja siitä motivaatio nousi todella korkealle. Paljon olen harjoitellut ja kävin myös Heikki Aunion valmennettavana, josta oli iso apu. Voisi sanoa, että koko kauden teema oli tiukkojen pelien voittaminen. En aina ollut vastustajaa parempi, mutta oikeat taktiset ratkaisut ja hyvä paineensietokyky toivat voittoja. Loppukautta kohti pelini parani reilusti, mutta onhan tätä lopputulosta vieläkin hieman vaikea uskoa.

2. Kuinka kauan olet pelannut ja miten snooker valikoitui lajiksesi?

- 10 vuotta aloittamisesta tuli täyteen viime talvena. Lopetettuani jalkapallon pelaamisen 15-vuotiaana, päätin aloittaa biljardin pelaamisen tosissaan. Olin jo aiemmin tykännyt pelata ja kokenut itse pelin kiinnostavana. Menin Kokkolassa snookerin viikkokisoihin, joissa oli huikeat 5 pelaajaa mukana. Minulle opetettiin perustekniikka ja sitten innostuin lisää, aloin käydä yksin pelaamassa ja menin KoKalle jäseneksi. 

Alkuun pelasin tasaisesti myös poolia ja kaisaa, missä pääsin hieman yllättäen vuoden 2013 Kotkan MM-kisoihin. Koin, että jatkuva lajien vaihtaminen ei ollut hyväksi ja keskityin sitten enemmän snookeriin.

3. Mikä snookerissa on parasta ja mikä haastavinta?

- Ehdottomasti tekniikan, psykologian sekä peliälyn yhdistelmä. Nämä yhdessä tekevät lajista kiehtovan ja haastavan. Snooker on niin oma maailmansa, että kilpaillessa ja harjoitellessa eivät muut asiat vaivaa. Se on kerrassaan mahtava ääni, kun pallo kolahtaa keskeltä säkkiin! Eikä passaa unohtaa hyviä kavereita.

4. Kuuluuko snooker jotenkin kesäohjelmaasi?

- Olen kesä- ja heinäkuun Tuusulassa kesätöissä. Harjoitteluun ei valitettavasti ole tarpeeksi aikaa, mutta viikottain käyn pelaamassa. Aion myös lähinnä viikkokisojen muodossa pelata kesällä poolia. Uskon, että pieni pelimäärien vähentäminen hetkellisesti on myös hyvästä.

5. Onko sinulla jotain tavoitteita / ajatuksia snookerista tulevalle kaudelle?

- Riippumatta siitä, saanko mestisstatusta, aion pääosin pelata mestaruussarjan kilpailuja. Tarkoituksena on käydä mahdollisimman monta kisaa ja kerätä sitä kautta lisää kokemusta. Heinäkuussa Espoossa osallistun Feeneyn valmennuspäivälle, josta varmasti on paljon apua oman pelin kehittämisessä. Siirryn yhä säännöllisempään ja suunnitelmallisempaan harjoitteluun niin snookerpöydällä kuin fyysisen kunnon kohotuksessa.