Jani Uski on valittu maaliskuun pelaajaksi

3.6.2022

Jani Uski. Kuva: EPBF
Jani Uski. Kuva: EPBF

Kotkalainen Jani Uski (Iso8) saavutti maaliskuussa pelatuissa EM kilpailuissa hienosti henkilökohtaisen 9-pallon pronssimitalin sekä kultaa joukkuekisassa.

1. Pelasit EM kisan 9-pallosemifinaalissa Niels Feijeniä vastaan. Miten summaisit tuon ottelun pääkohdat?

- Tein alkuun muutamat virheet ja Feijen pääsi siitä tuntuvaan johtoon 7-1. Pääsin kuitenkin peliin vielä mukaan, mutta kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Feijen oli tällä kertaa parempi luvuin 9-6.

2. Voitit kaikki pelaamasi ottelut EM joukkuekisassa, mitä sanoisit joukkuekisasta kokonaisuudessaan ja mikä oli Suomen joukkueen menestyksen avain?

- Joukkuekisa on tosi mukava formaatti pelata, mikä sytyttää aina eri tavalla kuin henkilökohtaiset lajit. Meillä oli tänä vuonna tosi hyvä jengi kasassa ja saatiin jokaiseen lajiin huippupelaajat ja tsempattiin toisiamme joukkuepeleissä. Omat pelini pelasin tosi hyvin ja pallokin pyöri tällä kertaa suotuisasti.

3. Olet ollut jo vuosia Suomen poolin kärkipelaajia ja panostat paljon lajiin. Mikä on tilanteesi tällä hetkellä harjoittelun ja kilpailemisen suhteen?

- Koronan aikana reenimäärät vähentyivät huomattavasti kilpailujen ollessa todella vähäisiä, mikä näkyi tuloksissa. Viime aikoina olen panostanut taas reenaamiseen sen muutaman kerran viikossa. Kilpailuja yritän päästä kiertämään niin paljon kuin mahdollista. Päällimmäisenä on world cup of pool kesäkuussa ja lokakuussa muutama kilpailu amerikassa.

4. Mainitse 3-5 mukavinta asiaa mitkä tulevat sinulle mieleen sanasta biljardi?

- Kaverit, hauskanpito ja matkustaminen ulkomailla.

5. Tampereella järjestetään vuoden 2023 EM kisat poolissa, mitä mietit siitä?

- Todella upeeta että Suomeen saadaan järjestettyä tämmöinen tapahtuma ja olisihan se hienoa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen.