Marraskuun pelaaja Jouni Tähti, Ritz Club

15.12.2021

Jouni Tähti. Kuva: EPBF
Jouni Tähti. Kuva: EPBF

Eittämättä maailman paras pyörätuolibiljardin pelaaja, kaarinalainen Jouni Tähti on valittu liiton marraskuun pelaajaksi. Tähti voitti poolin EM kilpailuissa kultaa 9-pallossa ja hopeamitalit 8- ja 10-pallossa.

1. Voitit jo huikean 27:n kultamitalin EM tasolla. Miltä tämä tuntuu?

- Onhan se hieno tilasto tottakai, lopetin laskemisen varmaan siinä 20 kohdalla:). Harmi vain, että pyörätuolisarjassa ei ole tullut juuri uusia pelaajia, aika lailla samojen kanssa taistellaan mitaleista; esim. Henkka Larsson, Fred Dinsmore, Tony Southmore.

 

2. Entä ensimmäinen Euroopan mestaruutesi, mitä siitä on jäänyt mieleen?

- Se oli vuonna 2002 Tampereella kun voitin 8-pallossa. En ollut pelannut poolin kansainvälisiä kisoja sitä aikaisemmin, ainoastaan snookeria. Poolin pyörätuolisarjan tasosta ei ollut silloin mitään tietoa etukäteen. Menin vaan katsomaan miltä kisoissa tuntuu. Tampereella olin myös 9-pallon finaalissa Henkka Larssonin kanssa ja olin jo johdossa, mutta lopulta Henkka meni ohi.

 

3. Olet pelannut jo kauan, mikä ajaa sinua edelleen eteenpäin ja voittamaan?

- Niin kauan kuin tuntuu hyvältä ja aloituspartit onnistuu:) Ainakin 30 mestaruuteen pitäisi päästä. Katsotaan miten ensi kevään EM kisojen kanssa käy, ja tietysti vuoden 2023 Tampereen EM kisat on tärkeät. Tärkeintä, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla ja sehän ruokkii motivaatiota. Pitää miettiä myös, ettei pelaamisella kiusaa itseään, mieluummin muita:)

 

4. Kaikki pelaajat haluavat voittaa sinut, joudut aina laittamaan parasta pöytään?

- Suurin osa tietysti yrittää voittaa, mutta monesti vastustajat sanoo jälkeenpäin etteivät ennen ottelua uskoneet voittavansa mua. Joskus olen pahasti takana vaikka 1-5 mutta silti voin voittaa 6-5. Joskus yritän aluksi kokeilla omia rajoja ja jos se ei toimikaan, niin sitten palaan perusasioihin.

 

5. Mitä haluaisit vielä kokea biljardissa?

- Poolin ja snookeria olen kansainvälisissä kisoissa pelannut, vielä olisi kivaa pelata jossain karan arvokilpailussa. Täytyy ottaa asiasta paremmin selvää ja kokeilla pärjäisinkö siellä.