SBiL:n kilpailuun osallistuvan pelaajan info kaudelle 2013-2014

12.8.2013

Alla on lyhyt muistilista asioista joita pelaajan pitää ottaa huomioon sujuvan kilpailun onnistumiseksi. Useimmat kilpapelaajat ovat kokeneita kisakävijöitä ja kisat sujuvat heiltä mallikkaasti, mutta mukana on usein myös uusia pelaajia, joten heille tästä toivottavasti on erityisesti hyötyä. Mutta ei se liene haittaa vaikka kokenutkin ”kisakettu” lukaisee tämän läpi. Ja jos kokenut pelaaja huomaa kilpailussa epäröivän uuden pelaajan, aina voi antaa vinkkejä ja ohjeita;)

Ennen kilpailua

 

Lue lajin kilpailuohjekirjasta lajin, pelimuodon sekä kyseisen kilpailun tiedot, ohjeet ja määräykset. Kilpailuohjekirjat löytyvät kunkin lajin omilta nettisivulta, jonne linkki liiton sivulta www.sbil.fi

 

Kaisa: http://kaisa.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Kara: http://kara.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Pool: http://pool.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Pyramidi: http://pyramidi.sbil.fi/kilpailutoiminta/

Snooker:  (snooker nettisivusto työn alla) https://docs.google.com/document/d/1EOvn9DNU8go5x8F8_LxB8__pgoHQxLrcha2IfBj0Ipk/edit?pli=1

 

Lajisivuilta löytyy myös muut kilpailuissa tarvittavat tiedot.

 

Tutustu tarkoin lajin ja pelimuodon kilpailusääntöihin. Pelaaja on itse vastuussa sääntötietämyksestä. Kysy tarvittaessa apua lajipäälliköiltä.

 

Tutustu myös liiton kilpailusääntöihin ja määräyksiin.

 

Lisäksi kannattaa katsoa pukeutumisohjeet ja tarvittaessa kilpailuissa voimassaolevat ikärajoitukset.

 

Kaikki edellä mainitut löytyvät lajisivuilta.

 

Kilpailuilmoitukset ovat esillä liiton nettisivun keskustelupalstalla http://keskustelu.biljardiverkko.fi/  kunkin lajin omissa osioissaan. Katso kilpailun ilmoittautumismenettely ja ilmoittaudu kilpailuun määräajan puitteissa. Mainitse ilmoittautuessasi selvästi nimesi ja seurasi ja mihin kilpailuun / sarjaan ilmoittaudut.

 

Ilmoittautumisajan umpeuduttua kilpailun järjestäjä laittaa samaan paikkaan keskustelupalstalle tiedot kilpailun aikatauluista ja ainakin ensimmäisten kierrosten pelaajista. Samaan paikkaan kilpailun järjestäjä päivittää myös kilpailun tuloksia.

 

Kilpailuun ilmoittautuminen on sitova ja kilpailumaksu on maksettava vaikka kilpailuun ei saapuisikaan. Ainoastaan hyväksyttävästä syystä kilpailumaksua ei tarvitse maksaa. Hyväksyttäviä syitä ovat oma tai lähiomaisen (lapsen) sairastuminen tai äkillinen työeste. Liitto voi pyytää näistä tarvittaessa lääkärintodistuksen tai todistuksen työnantajalta.

 

Mikäli sairastut ennen kilpailua, ilmoita asiasta heti kun mahdollista kilpailun järjestäjälle. Mikäli et voi ilmoittaa asiasta kilpailun järjestäjälle ennen kilpailua tai sen päättymistä, ilmoitus pitää tehdä liittoon heti kun se on mahdollista. Ilmoita poisjäännin syy. Jos poisjäännille ei ole hyväksyttävää syytä, maksa kilpailumaksu liiton tilille http://www.sbil.fi/yhteystiedot/ .

 

Mikäli pelaaja ei ilmoita poisjäännille hyväksyttävää syytä tai maksa kilpailumaksua liitolle on hän automaattisesti kilpailukiellossa kaikista kilpailuista niin kauan kunnes poisjäänti on hyväksytty tai kilpailumaksu maksettu.

 

Hoida matkajärjestelyt sekä mahdollinen majoitustarve ajoissa. Käytä majoitusvarauksiin liiton yhteistyökumppaneita www.hotellimaailma.fi (tuotetunnus biljardi) sekä www.omenahotels.com (tuotetunnus biljardi2013).

 

Maksa kilpailulisenssi hyvissä ajoin ennen kilpailua. Lisenssin maksu verkossa https://lisenssi.sportti.fi/

Lisenssivaihtoehdot löytyvät täältä http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

Maksetut lisenssit päivitetään tänne http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/lisenssilista/

 

Lisenssin voi maksaa myös pelipaikalla kilpailuun saavuttaessa. Varaa lisenssimaksua varten tasaraha tai mieluummin tasaraha yhteissummalle lisenssi + kilpailumaksu. KAIKKIEN KILPAILUPAIKALLA LISENSSIN MAKSAVIEN PELAAJIEN ON ILMOITETTAVA KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE OMA NIMI, SEURA, TÄYDELLINEN OSOITE, SYNTYMÄAIKA SEKÄ PÄÄKILPAILULAJI. Tämä koskee niin kertalisenssi- kuin kausilisenssimaksua. Ilman pelaajan tietoja lisenssiä ei voi lisätä lisenssijärjestelmään (järjestelmä ei ole SBiL:n hallinnoima).

 

Pelaaja on itse vastuussa että hänellä on voimassaoleva lisenssi. Mikäli pelaaja pelaa ilman voimassaolevaa lisenssiä hänen pelisuorituksensa (tulos) voidaan mitätöidä ja mahdollinen kilpailupalkinto voidaan vaatia palautetuksi. Samoin mikäli pelaaja ei ole ilmoittamansa seuran jäsen.

 

 

Kilpailupaikalla

 

Mene suoraan kilpailun järjestäjän luo maksaaksesi kilpailumaksu sekä mahdollinen lisenssimaksu.

 

Ota selvää kaikista kilpailuun liittyvistä seikoista mikäli et kuullut kilpailun järjestäjän kertovan niistä avauspuheessaan ennen kilpailun aloittamista. Huomioithan että olet pukeutunut pukeutumisohjeiden mukaisesti.

 

Kilpailun mahdollisimman hyvä sujuvuus on kaikkien osallistujien vastuulla ja toiveissa. Pelaaja on itse vastuussa että on paikalla silloin kun oma peli alkaa. Kilpailun järjestäjä pyrkii arvioimaan pelien alkamisaikoja etukäteen ja jolta ne voi itse käydä tarkistamassa. Omat rutiinit pitää suorittaa hyvissä ajoin ennen oman ottelun alkua (WC käynnit, kahvit, tupakoinnit jne.) Näin ottelut pääsevät alkamaan heti kun edellinen ottelu on päättynyt ja oma ottelu kuulutetaan alkavaksi. Näin kilpailu etenee mahdollisimman hyvässä aikataulussa.

 

Muistathan että kilpailusäännöissä on kiellot tupakoinnin (myös sähkötupakka) ja alkoholin nauttimisesta käynnissä olevan ottelun aikana. Myös taukojen pitäminen vain sääntöjen mukaisesti edistää kilpailun sujuvuutta.

 

Pelaajan on myös käyttäydyttävä kaikin puolin kunnioittavasti vastustajaa kohtaan. Mikäli vastustaja häiritsee tai toimii jotenkin kilpailusääntöjen vastaisesti on kutsuttava kilpailun johtaja paikalle, joka tekee päätökset tarvittavista toimenpiteistä.

 

Pelaaja on sitoutunut omalla seurajäsenyydellään ja liiton kilpailulisenssin hankkimisella noudattamaan kaikkia liiton antamia ohjeita ja määräyksiä http://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/ .

 

Näitä ovat voimassaolevat kilpailusäännöt, pukeutumisohjeet ja kurinpitomääräykset. Kaikki tiedot löytyvät liiton nettisivulta kohdasta Kilpailutoiminta http://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/

 

Pelaajan pitää myös olla tietoinen kulloinkin voimassaolevasta Antidopingsäännöstöstä http://www.antidoping.fi

 

Kaikenlainen kilpailua häiritsevä toiminta haittaa kaikkien kilpailussa olevien viihtyvyyttä. Biljardin sanotaan aina olevan herrasmiesten ja –naisten peli. Pelaajien pitää käyttäytyä siis sen mukaisesti.

Viime kaudella esiintyi jonkin verran erilaista häiritsevää käyttäytymistä kilpailuissa. Toivottavasti tällä kaudella näitä ei tule esille.

 

Kilpailun johtaja ilmoittaa liitolle kaikista pelaajarikkeistä jotka aiheuttavat kilpailussa vähintään varoituksen. Liiton kurinpitopäällikkö ottaa asiat tarvittaessa käsittelyyn ja langettaa tarvittaessa rangaistuksen.

 

Kilpailun jälkeen

 

Kilpailun jälkeen parhaista pelaajista pitää ottaa valokuvia. Palkitut pelaajat voivat itsekin muistuttaa asiasta kilpailun järjestäjää. Kuvat ja kilpailuraportti pyritään laittamaan lajin nettisivulle mahdollisimman pian kilpailun jälkeen. Kilpailujen uutisointi on erittäin tärkeätä ja onhan se varmasti kaikista pelaajista mukavaa jos uutisoinnissa on tietoa omasta pärjäämisestä.

 

Tämä koskee siis kaikkien lajien kilpailuja ja kaikkia sarjoja. Ilman että kilpailun järjestäjä lähettää tietoja ja kuvia kilpailusta, niistä tuskin tulee mitään uutisointia nettiin saatikka Biljardilehteen.

 

Mikäli pelaajalla on kysyttävää lajiasioista ota yhteyttä lajipäällikköön. Mikäli kysymys koskee esim. lisenssejä ota yhteyttä liiton toimistoon.

 

Lajipäälliköt:

Kaisa: Tuomas Komi tuomas.komi@sbil.fi puh. 0414 323 669

Kara: Toni Hannula toni.hannula@sbil.fi puh. 358 409 101 789

Pool: ei lajipäällikköä, Joni Aholaan yhteys, joni.ahola@gmail.com 040 7563 627

pool naiset : Marjella Frosterus billiardmama@hotmail.com puh. 040 5627 822

pool seniorit: ei vastaavaa tällä hetkellä

pool juniorit: Sami Karttunen sami.karttunen@sbil.fi puh. 0400 877 349

Pyramidi: Petri Pohjola petri.pohjola@sbil.fi puh. 0400 820 841

Snooker: Sami Hovi sami.hovi@sbil.fi puh. 050 3098 780

Liitto: Markku Ryytty markku.ryytty@sbil.fi puh 0400 638 706

 

Liiton tilinumero:

Liiton tilinumero Nordea 216918-26297

IBAN: FI07 2169 1800 0262 97

BIC: NDEAFIHH

Saaja: Suomen Biljardiliitto ry

 

Kiitos kun jaksoit lukea tämän. Te kaikki pelaajat olette äärimmäisen tärkeitä suomalaiselle biljardille.

 

Suuret kiitokset siitä! Oikein mukavia ja onnistuneita kilpailuja!

 

Mikäli vielä jäi jokin asia epäselväksi, ota vain yhteyttä liittoon tai lajipäällikköön.

 

 

 

 

Hyvää kilpailukautta!

 

 

Terveisin

 

Suomen Biljardiliitto ry

 

 

 

 

 

Markku Ryytty

toiminnanjohtaja

puh. 0400 638 706

 

Radiokatu 20

00240 Helsinki

www.sbil.fi

 

SUOMEN BILJARDILIITTO ry Radiokatu 20, 00240 Helsinki, puh. 0400 638 706