2013 Pool EM joukkue nimetty

25.2.2013

Poolbiljardin Euroopan mestaruuksista mitellään Slovenian Portorozissa 9-21.4.2013. Kilpailussa pelataan perinteisesti kaikki poolin viralliset pelimuodot; 8-, 9- ja 10-pallo sekä straight pool (14.1.). Lisäksi pelataan joukkuekilpailu sekä naisten että miesten osalta. Mukana ovat myös pyörätuolipelaajat.

Suomen joukkue:

Marika Poikkijoki (Rollin Pool Players, Helsinki)


Riikka Saaranen (Billiard Club of Lappeenranta)


Abbas AL-marayati (Tyrvään Biljardiklubi)


Aki Heiskanen (Galaxie United, Tampere)


Petri Makkonen (Broadway Billiards, Vantaa)


Jouni Tähti (Ritz Club, Helsinki)


Valtteri Virtanen (Ritz Club, Helsinki) Kuva: Vesa Härkönen


Joukkueenjohtajana toimii Sami Karttunen

Viime vuoden EM kilpailuista Suomella on mukavia muistoja, sillä olimme kokonaismitalitilastossa selkeitä ykkösiä. Jouni Tähti toi kaksi kultamitalia, Marika Poikkijoki kultaa ja hopeaa, Aki Heiskanen pronssia sekä miesten joukkuepronssi. Tähän samaan tulokseen on aivan varmasti mahdollisuuksia nytkin, niin kokenut ja rutinoitunut joukkue lähtee matkaan.

Suomen joukkueen pelaajat on valittu poolin rankinglistan mukaisesti. Tulevaisuudessa EM joukkue tullaan edelleen valitsemaan rankinglistan mukaisesti, joten myös jatkossa kaikki rankingkilpailut ovat merkityksellisiä EM valintoja ajatellen. Rankinglistahan ei katkea kauden jälkeen, vaan uusi kausi (syksyllä 2013) jatkuu taas kuluvan kauden rankinglistan pisteistä.

Pooljaosto on myöntänyt EM kilpailuun lähteville pelaajille mahdollisuuden osallistua poolin mestaruussarjan osakilpailuun, mikäli heillä ei ollut siihen muuten oikeuttavaa rankingsijoitusta. Pelaajista Marika Poikkijoki käyttää tilaisuuden hyväkseen.

EM kilpailu piti ensin olla Roomassa, mutta Italian liitto oli pakotettu muuttamaan suunnitelmiaan ja hankkimaan kilpailulle ulkomaisen kumppanin aivan Italian rajan läheisyydestä Slovenian puolelta Portorozin kaupungista. Kilpailun vastuullinen järjestäjä on silti Italian liitto.